העבודה הנוכחית מבקשת לענות על השאלה האם גיל היולדת מגביר את הסיכוי להולדת תינוק בעל תסמונת דאון, תוך בחינה מעמיקה של הספרות המחקרית בנושא. כיום, הודות להתקדמות המדע, ניתן להתחקות באופן יחסית מדויק אחר גורמי הסיכון להתפתחות של תסמונות שונות. בשל כך שתסמונת דאון הינה תסמונת נפוצה יחסית ולפיכך גם נחקרה רבות בספרות, מעניין יהיה לבחון את התשתית המדעית לגורמי הסיכון. אחד מגורמי הסיכון העיקריים שהספרות המחקרית מצביעה עליהם ובו תתמקד עבודה זו, הינו גיל האם שכן, ההנחה הינה שככל שגיל האם עולה, כך גם הסיכויים להולדת תינוק עם תסמונת דאון עולים באופן משמעותי.
בתור אנשי מקצוע, חשוב כי נהיה מודעים ונדע להסתכל על התמונה הכוללת של מצבים בריאותיים שונים וכן, להכיר את ההקשרים השונים והגורמים שיכולים להשפיע על עתידו של הפרט, עוד בטרם הוא נולד. לפיכך, מטרת העבודה הינה להעמיק את הידע אודות הקשר לגיל האם, להבין האם הסברה הינה מדויקת ונכונה ואם כן, מה הגורמים לכך. הבנה נכונה ומדויקת של תסמונת דאון יכולה לסייע לנו לבצע את תפקידנו על הצד הטוב ביותר, להנגיש את המידע הנחוץ לאוכלוסייה הכללית ובפרט, לאוכלוסייה שבסיכון וכן, לאפשר מעקב רפואי מותאם.
סקירת ספרות
תסמונת דאון הינה תסמונת שברוב המקרים קשורה לאנומליה של כרומוזום מספר ה21 המתבטא כעתוק שלישי (חלקי או מלא) של הכרומוזום, וכשליש מהמקרים מסתיימים בהפלה טבעית.
מבוא
סקירת ספרות
תסמונת דאון
גיל האם כגורם סיכון לתסמונת דאון
סיכום
ביבליוגרפיה