הקשר בין נטייה לשימוש במקורות מידע שונים לבין גורמים הקשורים בהחלטה לחסן ילדים בישראל

מזהה: 7422
מאמר חם

בשנים האחרונות קיימת מחלוקת אודות ההחלטה האם לחסן ילדים. מחלוקת זו נבחנה בעבר על ידי מחקרים בדיסציפלינות רפואיות שונות, ונראה כי היא הולכת ומתעצמת על רקע התרבותם של מקורות המידע בנושא. התומכים בחיסונים, תופסים אותם כהכרחיים וכמונעי מחלות קטלניות וזיהומים (Ramsay, Yarwood& Lewis, 2002). כמו כן, הם רואים את היתרונות הכרוכים בהם כעולים על החסרונות. לעומתם, אלו המתנגדים לחיסונים, מהססים לחסן את ילדיהם עקב חשש לגבי בטיחות החיסון ותפיסה מוגברת של הסיכונים הכרוכים בו ( (Benin, Wisler-Scher, Colson, Shapiro, & Holmboe, 2006. מחלוקת זו, יוצרת בעיה מהותית כיוון שעשויה לעודד הורים להחליט שלא לחסן את ילדיהם ובכך לגרום להפצה מחודשת של מחלות שנכחדו. כדוגמא לכך, ניתן לראות כי בשנים האחרונות, דווח על 695 מקרים של חצבת בכ-22 מדינות בארצות הברית. זהו מספר המקרים הגבוה ביותר של חצבת מאז המצאת החיסון כנגדה (ארגון הבריאות של ארה"ב, 2019). במחקרנו נעסוק בשאלות הנוגעות לשני הצדדים במחלוקת, וננסה לאתר את הגורמים התורמים להחלטת ההורים לחסן את ילדיהם.

עמדות כלפי חיסונים נבחנות על ידי רצף של אמונות והתנהגויות כלפיהם החל מהתנגדות  מוחלטת של קבלת כל חיסון עד רצון ונכונות להתחסן. אלו שדוחים את מרבית החיסונים עקב חשש מוגבר מביטחותם מוגדרים כ"הססנים " (Dube et a.l.,2016). 

 

תקציר

מבוא

שיטה

תוצאות

דיון

רשימת מקורות

נספחים 

310.00 ₪
סוג עבודה:
סמינריון
סוג מחקר:
אמפירי
תגיות:
בריאות הציבור | רפואה
שנת הגשה:
2022
מספר מילים:
4986
היקף עמודים:
21
מספר מקורות:
15
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.