שוקולד הוא בריא או לא?
סגולותיו של הקקאו ידועים בקרב הציבור מזה שנים רבות, ובכל זאת צריכה מרובה של שוקולד עלולה להוביל להשמנה שמובילה למחלות כשלעצמה. מהי הכמות המומלצת לצריכה של שוקולד? האם כל שוקולד הוא טוב? איך בכלל משפיע השוקולד על גוף האדם? האם הוא תורם לאדם חולה כמו שהוא תורם לאדם בריא? המאמר הזה יסקור את מה עיקרי הממצאים על השפעתו של הקקאו ותרומתו, על מערכת הלב וכלי הדם בפרט, ומתוך כך יסכם את המצלות הצריכה של כמות וסוג הקקאו לקבלת השפעה מטיבה.
פלוונול שמצוי בקקאו ומתפקד כנוגד חמצון שתורם לפעילות המערכות השונות כבר מוכר וידוע היטב. מאמר זה יסקור את הממצאים הקיימים יאגד את השפעותיו השונות ויספק מסכנות לצריכה מומלצת.
מבוא
בעידן המודרני הפך הקקאו לאחד המזונות הנחשקים ביותר לאדם, במיוחד במדינות המערב. טעמו של המוצר הגולמי הוא מר למדי, אבל מוצרים שמכילים קקאו לרוב מכילים גם שומנים וסוכרים שהופכים אותם למתוקים, טעימים וממכרים Jia, Liu, Yi Bai, Hua Li, Sun, He, and Rutai Hui, 2010)).
ההתייחסות התזונתית לקקאו ומוצרי שוקולד שנויה במחלוקת. מצד אחד מוצרים אלה מזוהים עם גורמי השמנה ומן הצד השני כבר מזמן ידוע שבמוצרי קקאו ישנו ריכוז של פלוונול ( Flammer, Sudano & Wolfrum, 2011) אשר ידוע בתרומתו הרבה לפעילות הלב, המערכת הקרדיו וסקולרית, פעילות טסיות הדם ועוד.