התחום של צריכת מזון בריא ומזין עולה בחשיבותו בעולם, דבר הבא לידי ביטוי במחקר רב המושקע בפיתוח מדיניות אשר מטרתה להשפיע על צריכת מזון בריא, בעיקר בקרב אוכלוסיות חלשות (Cassady, Vogt, Oto-Kent, Mosley & Lincoln, 2006). מדיניות זאת מתמקדת בפעולות כגון העלאת מס על מזון לא בריא ושומני, דבר אשר גורם לכך כי פירות וירקות הופכים לזולים ומשתלמים יותר לקניה ובכך זמינים יותר.
צריכה של מזון בריא, כגון פירות וירקות טריים היא בעלת חשיבות על מכיוון שלתזונה יש השפעה ניכרת על הבריאות. כך לדוגמא, הספרות המחקרית מראה כי צריכת המזון משחקת תפקיד חשוב בהתפתחות של מגוון מחלות כרוניות והשמנת יתר (Story, Kaphingst, Robinson-O'Brien & Glanz, 2008). וכנובע מכך, צריכה רבה יותר של פירות וירקות בתוספת של מזון עשיר בסידן ונמוך בשומנים לא בריאים, נתרן וסוכר, מוריד את הסיכויים לפתח השמנת יתר ומשפר בריאות (Story et al., 2008).
העבודה כוללת:
2 פרקים ורשימת מקורות