מבוא
בעבודתנו נציג את משפחתו של דוד, מטופל בן 4 חודשים הסובל ממנינגיטיס בקטריאלית ומפגיעה מוחית כתוצאה מכך. נתאר את התהליך שעברו הוא ומשפחתו מהרגע שבו התאשפזו בטיפול נמרץ ילדים ועד הרגע שבו הועברו לבית החולים השיקומי "הרצוג". בנוסף נציג בעיות נוספות אשר מאתגרות את משפחת המטופל ודרכי ההתמודדות איתן.
בחירת נושא העבודה נעשתה מתוך הכרותינו עם המטופל ומשפחתו מרגע האבחנה, דרך הסיבוכים ועד ההבנה שהוא כנראה לא יתאושש ממחלה זו. הורי המטופל הינם פליטים מאריתריאה ומתוך ההבנה שמצב זה יהיה אפילו יותר קשה להם מאשר להורים רגילים בגלל היעדר מערכות תמיכה מסודרות ומעמד חוקי לא ברור החלטנו להתמקד בו בעבודה ואולי מתוך כך למצוא דרך להקל עליהם במעט את המצב הנורא.
פרטים סוציו-דמוגרפיים:
משפחת וולאדימכאל הם פליטים מאריתריאה. האם אלמז בת 28, האב טספאי בן 30, יש להם שני ילדים, הבכורה ג'נט בת 3 ודוד בן ארבע חודשים. הם מקפידים על אורח חיים נוצרי קתולי, חוגגים את כל החגים ומספרים שבאריתריאה היו הולכים לכנסיה כל יום ראשון. הם דוברים את השפה הטיגרינית ומילים בסיסיות באנגלית. הם מתגוררים באזור מרכז העיר ירושלים, אין להם מעמד חוקי קבוע והם מוגדרים כפליטים בלתי חוקיים.
שלב ההתפתחות של המשפחה והרקע ההיסטורי:
באריתריאה יש שלטון טוטליטרי אשר מחייב כל גבר ואישה להתגייס לצבא ועל רקע זה הרבה אנשים בורחים מאריתריאה. בהתחלה רק המוסלמים התקוממו מול השלטון ועכשיו גם הנוצרים החלו בהתקוממות. אריתריאה היא ארץ שסועה שבכל יום נהרגים בה אנשים.
מבוא
אומדן המשפחה ע"פ המודל של פרידמן
מודל עץ משפחה- Genogram
תיאור המקרה
סקירת ספרות
תוכנית התערבות
סיכום
ביבליוגרפיה