תזונה היא חלק בלתי נפרד מתפקודו של האדם ומקיומו (חביב, 2015). בשנים האחרונות אנו עדים להתרחבות השיח אודות "תזונה בריאה" והבנת החשיבות של תזונה זו. זאת ועוד, מחקרים רבים כותבים על הנושא ונראה כי הוא מקבל תוקף ובמה בדרכים שונים לרבות: מאמרים, אמצעי תקשורת, מערכת החינוך, שיחות חולין בני אדם ועוד. חביב (2015), פינק (2017) ופרופסור הלפרן (2020) דנים במאמריהם בתופעה זו, ומרחיבים בדבר השאלות מהי חשיבות של תזונה בריאה ומהן הדרכים להפוך את התזונה לבריאה ולשמור עליה ככזו?
מהי חשיבותה של תזונה בריאה?
תזונה בריאה היא חלק הכרחי בחייו של האדם, מכיוון שהיא גורם נחוץ לבריאותו ולתפקודו, ומכיוון שהיא משפיעה באופן ישיר על אורך החיים של האדם ועל איכותם (חביב, 2015; פינק, 2017). לתזונה הבריאה ישנה השפעה מכרעת על חייו של האדם, כאשר אחת מתרומותיה הגדולות היא שיפור רמת החיים הכללית שלו, בעוד שתזונה שאינה בריאה היא גורם לעליית השכיחות של התחלואה בחייו של אדם (חביב, 2015; הלפרן, 2020). כלומר, לתזונה בריאה יש חשיבות מרכזית העומדת בבסיס תפקידם של מנגנונים במניעת מחלות (הלפרן, 2020).
בהמשך ישיר לכך, שינויים תזונתיים והימנעות מתזונה בריאה ואיכותית מקצרים משמעותית את אורך חייהם של מינים רבים, והם בעלי השפעה שלילית על איכות חייהם של אותם המינים (פינק, 2017).