שאלה 1
א. סעיף 252 לחוק החברות בישראל קובע כדלקמן: "נושא משרה חב כלפי החברה חובת זהירות". חובת הזהירות פירושה, כי על נושא משרה כגון דירקטור או מנכ"ל לנהוג בצורה סבירה, שלא מסכנת את החברה, תוך הפעלת שיקול דעת מקצועית וקבלת החלטות מעמיקה. עם זאת, המונח "התנהגות "סבירה" פתוח לפרשנות. נשאל, האם המנכ"ל התנהג בצורה סבירה? התנהגותו של המנכ"ל כללה הצעה לממשלת ארה"ב של פיתוח ומכירת חיסונים במחיר עלות (ללא רווח) בתמורה לכסף מהממשלה, ולאחר מכן, פעולותיו כללו הצעה כספית לחברי ועדת האישור של FDA בתמורת לאישור חירום מזורז את החיסון.
שאלה 2
יחסם של האינואיטים לזקנים בשבטים שלהם כולל את השארת הזקנים על קרחון שבו הם מתים מרעב. האינואיטים עושים זאת משום שהזקנים מכבידים על היכולת של השבט לשרוד בתנאים קשים ולא תורמים לחברה יותר, הם רק מבזבזים משאבים ולא מוסיפים משאבים חדשים (לא צדים למשל).. פעולה זו מוסרית בעיניהם ואף משקפת עקרון מוסרי בשם עיקרון הקולקטיב, לפיו פעולה מוסרית היא זו שלטובת הכלל ולאו דווקא לטובת הפרט. זה שונה מעיקרון הפרט שמאפיין חברות מערביות. לפי עיקרון הפרט אפשר היה לומר לדוגמא שכל עוד אדם חי יש לו זכות לחיות ולכן לתת לזקן למות מרעב זה לא מוסרי. ההתנהגות של האינואיטים שסותרת התנהגות מקובלת מערבית גם מגלמת את השוני המוסרי בין תרבויות (אינואיטים מול מערביים).
שאלה 3
על פי אסא כשר, אתיקה מקצועית מגלמת את התפיסה הסדורה של האידיאל המעשי במסגרת של מקצוע כלשהו, תוך הצעת התמודדות אידיאלית עם בעיות / סוגיות שנובעות ממסגרת של פעילות אנושית מיוחדת. ניתן לראות אתיקה מקצועית במקצועות שמכוננים לעצמם קוד אתי למשל. כשר טוען, שעובד שנצמד לאתיקה המקצועית הוא מוסרי יותר. דוגמא ליישום אתיקה מקצועית, היא בקוד האתי של המאמנים (coachers) מטעם לשכת המאמנים בישראל. הקוד האתי מגדיר את הערכים לפיהם אמור לפעול מאמן, קובע התנהגות נורמטיבית של מאמן, מנחה את התנהגות המאמן, מדריך בקבלת החלטות בתהליך האימוני, וגם מאפשר למתאמן לקבל מידע על האתיקה הנדרשת ממאמן.