הבדלים בין מהגרים לאינם-מהגרים בהשפעתה של סבילות לחוסר ודאות על הנטייה ללקיחת סיכונים

מזהה: 4324
מאמר חם

סבילות לאי ודאות

אחד הממדים שהופסטדה (1991Hofstede) בחר על מנת לתאר את ההבדלים הבין תרבותיים, הינו "סבילות לאי וודאות" (uncertainty avoidance ).

כאשר בפני אדם/ קבוצה ישנו מצב של חוסר ידיעה לגבי העתיד , מצב זה דורש התמודדות. דרך ההתמודדות למצבים מעין אלו משתנה מאדם לאדם או מקבוצה לקבוצה. יש שמגיבים בהתנהגויות שמראות על לחץ, וישנם שכמעט ולא יראו תגובות לחוצות. המדד שמתאר את רמת התגובה למצבים אלו נקרא " סבילות לאי וודאות".

 לטענת ,Shi Zhe (2015) הופסטדה מגדיר את ההימנעות מאי וודאות כמידה שאדם או תרבות מרגישים מאוימים מסיטואציות לא מובנות או בעלות דו משמעויות. תגובה של חוסר יכולת להתמודד עם מצב של אי וודאות, כלומר סבילות נמוכה לאי וודאות,  יכולה להתבטא בניסיון הצבת כללים ברורים במצבים שונים. כמו כן דברים חדשים או שינויים אינם מתקבלים בברכה. כל אלו, מלבד תחושת הלחץ ואי הנוחות במצבים כאלה. סבילות מרובה לאי וודאות מאופיינת באווירה רגועה יותר , בפתיחות לשינויים והתנהלות מסתגלת לאור מצב של חוסר וודאות.

גם במחקר המשך של מינקוב והופסטדה (&Hofstede 2012 Minkov) נבדקו שוב המדדים ואכן נמצא שממד האי וודאות קשור להבדלים תרבותיים ולא לתכונות אישיות.

 

1.1 הבדלים בין ישראלים לאזרחי חבר העמים ביחס לסבילות לאי ודאות

במחקר המקורי של הופסטדה נבדקו מספר מדינות. יפן נמצאה כמדינה שמרנית שנמנעת ממצבי עמימות, לעומת סקנדינביה שתושביה יותר פתוחים ונינוחים במקרים אלו.

 

תקציר

מבוא

שיטה

תוצאות

דיון

ביבליוגרפיה

נספחים

 

280.00 ₪
סוג עבודה:
סמינריון
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
סוציולוגיה ואנתרפולוגיה
שנת הגשה:
2019
מספר מילים:
4485
היקף עמודים:
28
מספר מקורות:
15
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.