הנושא הנדון בעבודה זו הוא השפעות סוציאליות ופסיכולוגיות של האינטרנט על הגיל השלישי. העבודה תסקור תחילה בקצרה את הזדקנות האוכלוסייה בעולם, לצד השימוש ההולך וגובר ברשת האינטרנט, והתמרכזותו בחיי רבים בעולם המערבי. העבודה תבחן מהן השפעותיו החברתיות של האינטרנט על המשתמשים בו בקרב אוכלוסייה זו, בהיבט הסוציאלי ובהיבט הפסיכולוגי, ותדון בהשפעה זו בקרב אלו שאינם משתמשים בו, ובסיבות לכך.
רקע
בכל יום, מיליוני משתמשים ברשת האינטרנט מתקשרים בזמן אמת דרך זהויות וירטואליות בסביבה מקוונת, בפעולות כמו שליחת מיילים, צ'אט, משחקים מקוונים, ועוד (Yee, Bailenson, Urbanek, Chang, & Merget, 2007). התעצמותה האדירה בשנים האחרונות של תקשורת תומכת מחשב הובילה ללידתן של רשתות תקשורת חברתיות רבות. אלו מספקות פלטפורמה וירטואלית לאינדיבידואלים היכולים להשתמש בהן לצרכים שונים, ביניהם ליצירת קשרים עם אחרים (Anderson, Fagan, Woodnutt, & Chamorro-Premuzic, 2012). המדיה החברתית הובילה לשינוי באופן בו אנשים בעולם המערבי מתקשרים, כאשר שינוי זה בולט ביותר בקרב המקטע הצעיר של האוכלוסייה, הנתפס גם כבעליה של טכנולוגיה זו (Walsh, White, & Young, 2010).
ביחס לצעירים, המיומנים ביישומי המחשב, המבוגרים נמצאים מאחור בכל הקשור לשימוש באינטרנט (Cotten, Anderson, & McCullough, 2013). עם זאת, בשנים חל גידול מתמיד במספרם של האחרונים. בארצות הברית למשל, חלה עליה במספר המבוגרים המשתמשים באינטרנט לצרכי תקשורת, בידור, קבלת מידע ואף לביצוע פעולות פיננסיות. גם בישראל חלה בעשור האחרון עליה מרשימה של שימוש באינטרנט בקרב מבוגרים.
מבוא
רקע
הזדקנות האוכלוסייה ומאפייניה בעולם המערבי
תרומת האינטרנט בהיבט הסוציאלי
תרומת האינטרנט בהיבט הפסיכולוגי
מבוגרים "לא גולשים"
חסמים דמוגרפיים, פסיכולוגיים וחברתיים
סיכום
ביבליוגרפיה