יהדות אתיופיה היא קהילה יהודית ותיקה אשר הצליחה לשמור על האופי היהודי שלה במשך שנים רבות בגולה ותחת קשיים לא מבוטלים. בעקבות עליית יהודי אתיופיה היו צריכים בני העדה האתיופית לערוך תמורות תרבותיות וחברתיות באופן אשר יתאים את הנורמות שלהם לנורמות של מדינת ישראל בעלת האופי המערבי. נקודה אחת מרכזית, שבה תעסוק בעיקר עבודה זו, היא שאלת הנישואין, הגירושין והיחסים הקרובים שבין בני זוג בעדה.
מאחר ומערכת היחסים של התא המשפחתי השתנתה בעקבות המעבר ממדינת מסורתית למדינה מערבית, עולה השאלה כיצד באה לידי ביטוי התמורה הזו במערכת הנישואין והגירושין. האם מערכות אלו השתנו בהתאמה לשינוי במצב של האישה בחברה הישראלית, או שמא אירעו תהליכים אחרים. כלומר, עבודה זו תבקש לעסוק במאפיינים של חיי הנישואים והגירושין של יהודי אתיופיה.
שאלת המחקר של העבודה היא:
כיצד השתנו מוסדות הנישואין והגירושין בחברה האתיופית לאחר עלייתם למדינת ישראל?
עבודה זו נכתבה מתוך הרצון להבין תופעות שונות אשר מתרחשות בחברה האתיופית. למרות שבני העדה עלו למדינת ישראל לפני כמה עשורים הם עדיין במידה רבה קהילה מסוגרת בתוך עצמה ולא משתלבת בקלות. האם משמעות הדבר הוא כי גם מעמד האישה נשמר ולא עבר תמורות מטבע הקיום במדינה מערבית. יש צורך לברר את השאלות הללו כדי להבין יותר טוב את התהליכים השונים אשר עברו על החברה של "ביתא ישראל" לאחר שהם הגיעו לישראל.
הקדמה
מבוא
פרק ראשון: רקע היסטורי יהודי אתיופיה
עלייה לישראל
פרק שני: נישואין בקרב יהודי אתיופיה
נישואין וחיי זוגיות באתיופיה
נישואין וחיי משפחה בישראל
פרק שלישי: גירושין בקרב יהודי אתיופיה
פרק רביעי: ראיונות אישיים
סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה
נספחים
נספח 1
נספח 2