אוהדי ספורט, בבסיסם, הינם יחידים או קבוצות, אשר חשים מחוברים, או מזוהים, עם שחקנים, אתלטים, מענפים שונים או קבוצות ומועדוני ספורט. על פי בן-פורת (2007), חלוקה הוגנת ויעילה של אוהדי הספורט תהיה לשניים. אוהד הספורט המסורתי הקר, האוהד בריחוק מסוים את קבוצתו, או אוהד הספורט המסורתי החם, שאוהד את קבוצתו בתשוקה גדולה יותר, מגיע למשחקים, נחשב לחלק מגרעין האוהדים, וחיי היום יום מושפעים במידה רבה מהמתרחש בקרב הקבוצה. את שני סוגי האוהדים, ניתן להבדיל ברמת האינטנסיביות, ׳הפנטיות׳ הקיימת ברמת האכפתיות שלהם לגבי מצב הקבוצה, ומידת המעורבות שלהם בבסיס או קבוצת האוהדים, אשר בעלת מבנה ארגוני מוסדר.
ממד ארגוני זה הינו בעל משמעות, שכן הוא בא לתאר רמת מחויבות שיש לאוהד לקבוצתו ולאוהדים אחרים, אשר מפעילה אותו, ומביאה אותו לבטא את מחויבותו לקבוצה ולמועדון, תוך השקעת משאבים וזמן לטובת אלו, וכדי לחזק את מעמדו בתוך הקבוצה. מאמץ ופן חברתי זה של האוהד, הוא הוא גם כנראה הדבר המרכזי המפריד בין אוהד הספורט לאוהדים אחרים, אשר ראשית מצריכה ממנו לבטא אהבה זו, ולפעול למענה, ושנית, הדרך שבה זו מפריעה ומשפיעה באופן מהותי ויום יומי על האספקטים האחרים של חייו של האוהד, כמו עבודתו, משפחתו, ואף הזוגיות שלו (Hodges, 2016).
הזוגיות של בן הזוג, או המערכת הזוגית, הינה דבר מורכב, אשר כולל שלל מרכיבים כמו אמון, מחויבות, אינטימיות, הזדהות והדדיות.
מבוא
1. רקע תיאורטי
1.1 אוהד הספורט
1.1.1 אהדה – רקע
1.1.2 מאפיינים והגדרות של אוהד הספורט
1.1.3 בסיסי אוהדים וחייו של האוהד
1.1.4 הבדלים מגדריים בצריכה של ספורט
1.2 מערכות יחסים רומנטיות
1.2.1 סוגים של מערכות יחסים
1.2.2 איכות מערכת היחסים הרומנטית
1.2.3 קונפליקטים וקשיים במערכת הזוגית
1.3 השפעה של אהדת ספורט על קשרים זוגיים
2. שיטות מחקר
2.1 משתתפי המחקר
2.2 כלי המחקר
2.3 הליך וניתוח הממצאים
3. ממצאים
3.1 בן הזוג וספורט
3.2 השפעת האהדה על איכות הזוגיות בקרב קבוצות המחקר
3.3 יחס בת הזוג לספורט
3.4 קשיים ובעיות בזוגיות
4. דיון ומסקנות
4.1 אהדה ׳חמה׳ ואהדה ׳קרה׳
4.2 אתגרים בקשר הזוגי
4.3 סיכום ומגבלות המחקר
5. מקורות
נספחים
נספח א׳: שאלון הריאיון
נספח ב׳: הראיונות