בפברואר 2015 התפרסמה כתבה על כך ש״המשטרה זקוקה לשכבת פיקוד ציונית-דתית״.[1] בכתבה רואיין נחי אייל, שיזם את תוכנית ״מאמינים במשטרה״. המוטיבציה שלו היתה לקרב בין הציבור של הציונות הדתית לבין המשטרה הישראלית, לאחר שילדו חווה אלימות מצד שוטרים והוא יצא בקמפיין נגד המשטרה.
התוכנית ״מאמינים במשטרה״ מכשירה דתיים לשירות במשטרה ומעניקה להם ליווי הלכתי. הפרוייקט מגייס שוטרים חובשי כיפה למשטרה על מנת שישתלבו בפעילות המשטרתית. המטרה היא לשנות את תדמיתה של המשטרה בקרב הציונות הדתית ולערב שוטרים מקרב ציבור זה, על מנת שיקרבו את הציבור הדתי ללובשי המדים הכחולים. זאת בעיקר לאור השתתפות המשטרה בפינויי התנחלויות. ניצב ירון בארי, ראש אגף משאבי אנוש במשטרה אמר: ״זה לא סוד שהיה לנו קרע איתם, סביב הפינוי של גוש קטיף ושל עמונה. במקום להתנצח איתם, עדיף שהם יהיו אצלנו״.[2] ״מאמינים במשטרה״ יש לו אם כן, שתי משמעויות: להתחיל לתת אמון במשטרה ואנשים שמאמינים באלוהים, שמשרתים במשטרה. היחסים בין אנשי הציונות הדתית ומשטרת ישראל, סובלים אם כן משתי בעיות. הבעיה הראשונה היא שהמשטרה היא משטרה חילונית ואינה מייצגת את הערכים הדתיים. הבעיה השנייה היא הבעיה הפוליטית: שהמשטרה מייצגת את השלטון ומשתתפת בפינוי מאחזים והתנחלויות ביהודה ושומרון – כאשר חלק מהציונות הדתית מאמינה ברעיון ״ארץ-ישראל השלמה״.
היחסים בין המשטרה הצרפתית למיעוטים אתניים, בעיקר הקהילה המוסלמית הם יחסים מתוחים, כאשר המשטרה ורשויות החוק מואשמים על ידי הקהילה באפלייה ובגזענות. עד לאחרונה הרעיון שהמשטרה צריכה לייצג מבחינת הקומפוזיציה האתנית שלה את האוכלוסיה אותה היא משרתת, נראה רעיון מוזר בצרפת.[3]