מטלה זו בוחנת את תרומת מחקרה של סטוישף ועמיתיה להבנת ההתפתחויות בתחום ההשתתפות הפוליטית, לאור הדיון במאמרו של דימאג'יו ועמיתיו.
דימאג'יו ועמיתיו בוחנים את השפעותיה של רשת האינטרנט על שינויים חברתיים, באמצעות סיכום הידע בנושא האינטרנט והקשר שלו להתפתחויות חברתיות. המאמר מתמקד בחמישה תחומים עיקריים: הפערים הדיגיטליים / אי השוויון, קהילה והון חברתי, השתתפות פוליטית, שינויים בארגון ובמוסדות הכלכליים ופעילות תרבותית ורבגוניות תרבותית. בכל תחום נבדקו ההתפתחויות הצפויות במונחים אוטופיים (אופטימיים) ובמונחים דיסטופיים (פסימיים). בסופו של דבר, נמצא כי רשת האינטרנט לא מהווה תחליף לאמצעי תקשורת קיימים ולדפוסי התנהגות מקובלים, אלא פועלת לצדם ומשלימה אותם. ההתפתחויות אינן תוצאה של הטכנולוגיה עצמה, אלא של יחסי הגומלין בינה ובין התנאים הכלכליים והחברתיים.
אחת השאלות המרכזיות שעלתה היא האם האינטרנט מגביר את ההשתתפות הפוליטית, שכן הוא הופך את הגישה למידע בכלל ולמידע פוליטי בפרט לקלה יותר, ומאפשר גישה לדיונים בנושאים פוליטיים ואף גיוס לפעילות. לדעת האופטימיים, בשל הקטנת העלויות והנגישות הגבוהה, תתקיים בעתיד קהילה פוליטית הוגנת ומעורבת יותר, ובעלת נטייה גבוהה יותר לקיים דיונים. לעומתם, הפסימיים חזו צמיחה של זירה מסחרית בה ישלטו תאגידים, להם יכולות לחדור לפרטיותם של האזרחים.
מבחינת העושים שימוש באינטרנט לצורך פוליטי, מצאו החוקרים כי אלו המחפשים באינטרנט מידע בנושאים פוליטיים הם מלכתחילה בעלי ידע, עם נטייה פוליטית ברורה, אשר עושים שימוש גם באמצעי תקשורת אחרים.