מדוע איזק בנימין טוען כי הגזענות התחילה בתקופת יוון העתיקה? מה דעתך? נמקו ע"פ החומר הנלמד וצטטו מתוך מאמרו.
התיאוריות הראשונות שעשו שימוש בתכונות ביולוגיות על מנת לשפוט אדם לפי השתייכותו לקבוצה ולא על פי ייחודו האישי הן מהמאה ה-19, כאשר דוגמא מובהקת לכך היא תורת הגזע הנאצית. אך ישנן טענות כי שורשה של התופעה נטוע בעולם העתיק ומהווה את הסיבה לכך שגזענות כל כך נפוצה בעולם המודרני. עבודה זו תדון בגישתו של בנימין איזק שסובר כי הגזענות החלה בתקופה יוון העתיקה, ותנסה להציע הסבר חלופי התולה את התופעה בנטיותיו הטבעיות של האדם.
אחד הקשיים שמעלה איזק במאמרו הוא טרמינולוגי דווקא. מחסור במונחים המתקשרים לגזענות בעולם העתיק מקשה על מחקר של תחום זה. שכן לדבריו הוא חוקר "תפישות וגלגוליהן".[1] עם זאת, טענתו המרכזית היא כי פרוטו-גזענות נפוצה בעולם העתיק, גם אם ללא הדטרמיניזם הביולוגי שהתווסף להגדרות לאחר מכן. ואילו היות שכל התרבויות "הנאורות" ספגו מאותם טקסטים של העולם העתיק, התפיסה מושרשת בכל צורות המחשבה המערביות.
איזק מגדיר במאמרו חמישה מאפיינים אותם הוא מזהה בהגדרתם של קבוצות או עמים בעולם היווני-רומי העתיק: דטרמיניזם סביבתי המניח כי הסביבה היא הגורם החשוב ביותר להכתבת תכונות האופי אותן נושאים האנשים; הורשה של תכונות נרכשות כגישה של העולם היווני-רומי הסוברת כי תכונות נרכשות עוברות בירושה, ובכך מזכירה את הגישה הלאמרקסיסטית; כאשר הרעיונות באים לידי ביטוי יחדיו הם מביאים עמם תכונות אופי אחידות וקבועות. למעשה, התכונות הסביבתיות נטמעות והופכות לתכונות שעוברות בירושה.