בעשור האחרון מושגים כגון "מרחב הסייבר", "מתקפת הסייבר", "הטרור הקיברנטי" תופסים כותרות רבות ומטילים אימה על הציבור, בכל רחבי העולם. העולם הווירטואלי מפגיש בין חברים ליריבים, בין אויבים לידידים. עבור הטרור בעידן הסייבר לא קיימים גבולות מדינתיים או חברתיים. תהליכי הגלובליזציה הפכו את העולם ל"כפר גלובלי" אחד גדול, אשר המרחב הווירטואלי בו, הפך את השימוש באתרי האינטרנט לכלי יעיל, נגיש ונח לכל מטרה- גם עבור ארגוני הטרור (טל, סימן טוב, 2015).
בעבודה זו אנסה לספק תשובות אודות שאלת המחקר: אילו פעולות בתחום הטרור הקיברנטי עושים ארגוני הטרור, בדגש על ארגון הדאע"ש, בכדי לקדם את מטרותיהם, וכיצד מתגוננות ארה"ב וישראל עם הטרור הקיברנטי? העבודה הינה עיונית ומתבססת על מקורות אקדמיים ומקצועיים.
בפרק הראשון אסביר את המושגים והמונחים המגדירים ומרכיבים את מרחב הסייבר. בפרק השני אציג את הרקע להתפתחות הטרור במרחב הקיברנטי וכיצד מרחב זה משמש עבור ארוגני הטרור פלטפורמה להשגת מטרותיהם. בפרק השלישי אסביר כיצד השימוש במרחב הסייבר הפך הלכה למעשה למימד לוחמה חמישי, בנוסף לארבעת המימדים המקובלים: יבשה, ים, אוויר וחלל. אבהיר כיצד ומדוע מימד לוחמה זה מהווה איום על המדינות אליהן הוא מכוון, על כל הסכנות הגלומות בו, בתחומים כגון: כלכלה, תשתיות קריטיות, בנקאות, תהליכים הדמוקרטיים ועל אף חיי האדם.
מימדים סביבם מתנהל לרוב השיח במרחב הסייבר נעים סביב ציר ההגנה, ההתקפה, איסוף מידע מודיעיני. כפי שיעלה בעבודה זו- גם למימד ההשפעה במרחב הקיברנטי, שעד כה לא זכה לתשומת לב מספקת, תפקיד מכריע במרחב זה. אף על פי שעיקר ההתמקדות בעבודה זו היא הגנה מפני איומי הסייבר, אגע בקצרה גם במימד ההתקפה ובמימד ההשפעה, מה שיסייע להבין בהמשך כיצד מימד זה משרת את ארגון דאע"ש בהשגת מטרותיו.
מבוא
פרק ראשון: מרחב קיברנטי -ביאור מושגים
פרק שני: רקע על טרור קיברנטי
פרק שלישי: טרור הסייבר כזירת לוחמה חמישית
פרק רביעי: ארגון הטרור דאע"ש ופעילותו במרחב הקיברנטי
פרק חמישי: התגוננות ישראל וארה"ב מפני טרור קיברנטי
סיכום