ניהול משטרות בעולם המערבי מרובה האתגרים והתפקידים החדשים (טרור, סייבר טרור) מורכב, ועל רקע מדיניות ניאו-ליברלית מאז שנות ה-80 של המאה שעברה, הוא עובר שינויים רבים.
האתגרים הייחודיים והמוגברים של משטרת ישראל (טרור, סייבר טרור, פלסטינים בישראל ובשטחים המוחזקים ועובדים זרים) - על רקע צביונה היהודי והדמוקרטי ומדיניות ניאו ליברלית - מורכב עוד יותר.
בעבודה זאת נבדוק: באיזו מידה המדיניות הניאו ליברלית של ממשלות ישראל מאז שנות ה 80 השפיעה על ארגון וניהול משטרת ישראל?
על מרחב הפעולה של המשטרה וההצדקה שלה לשימוש בכוח אגרסיבי (מכוח חקיקה מורחבת); על המבנה הארגוני לנוכח ריבוי מנגנוני שיטור חדשים; על תפיסת המשטרה את תפקידה: מיגור פשיעה או ניהול הפחד? הגנה על ביטחון הציבור, או הגנה על ההגמוניה ושימור כוח המדינה? (שדמי, 2012). על מודל הניהול: מהתמודדות עם בעיות חברתיות ל'שיטוריזם' (שדמי, 2012)? 'מודל הפיקוח על הפשיעה', או 'מודל ההליך התקין'? (שהם, 2011). על אופי השיח: הכלה או הדרה והפחדה? ועל התרבות הארגונית והתנהלות המשטרה: עם הפנים לקהילה, או התנהלות אגרסיבית כלפי אוכלוסיות שמאיימות על המשק הניאו ליברלי (שדמי, 2012)?
את השינויים הארגוניים שעברה משטרת ישראל בעקבות מדיניות ניאו-ליברלית, נבחן תוך ניתוח כוחות השיטור המבוזרים של המשטרה (חברות אבטחה, משטרות עירוניות, אכיפה אזרחית ושיטור קהילתי) ותוך התייחסות למבחן התוצאה, כפי שמציג אותה מבקר המדינה.
מבוא
סקירת ספרות
ניתוח ניהול ארגונים
השפעת המדיניות הניאו ליברלית על משטרת ישראל
השינוי בגישה הניהולית
השינוי בשיח ובשפה
השינוי הארגוני והשלכותיו
הפרטת המחסומים בשטחים המוחזקים
השיטור הקהילתי והשינוי התרבותי
הפרטת בתי הסוהר בין השוק הפרטי לזכויות האדם
חברות אבטחה כשחקנים כלכליים פוליטיים
משטרה עירונית: חוסר יעילות ושימוש לרעה בכוח
משטרת ההגירה: בין אינטרסים לאומיים לזכויות אדם בסיסיות
סיכום
המלצות
ביבליוגרפיה