עבודה זו תבקש לבחון את השפעת פעילות חוץ פרלמנטרית על קבלת החלטות בישראל יציאה צה"ל מלבנון מאי 2000.
בעקבות הסלמה בגבול הצפוני של מדינת ישראל וניסיון התנקשות בשגריר ישראל בלונדון שלמה ארגוב בתאריל 3.6.1982 החליטה ממשלת ישראל על מבצע צבאי בלבנון. בתאריך 6 ליוני 1982 נכנס צה"ל ללבנון במסגרת "מבצע שלום הגליל" שמטרתו הרחקת ארגוני המחבלים למרחק של 40 ק"מ שלא יאפשר ירי טילים על ישובי הצפון. את פרק הזמן שצה"ל היה בלבנון אפשר לחלק לשלושה חלקים: שלב ראשון מזמן הכניסה ללבנון ועד יוני 1985 – שלב של לחימה בארגוני טרור והגעה עד לפאתי בירות,שלב שני – נסיגה ל"רצועת הביטחון" (יוני 1985) נסיגה לאיזור חיץ בתוך לבנון שמטרתו הגנה על יישובי הצפון, ברצועת הבטחון צה"ל המשיך לשלוט,לנהל ולפעול מול ארגונים שונים בלבנון[1].
השלב האחרון היה היציאה מרצועת הביטחון (מאי 2000) החזרת כוחות צה"ל לגבול הבינלאומי של ישראל בעבודה אני אתייחס לשלבי הנסיגה ואני אבחן את שני שלבים של הנסיגה, השלב הראשון יתמקד באירועים של 1982- 1985 ובו תנותח הנסיגה אל לרצועת הביטחון והשלב השני יעסוק מ 1985 ועד לנסיגה מרצועת הבטחון במאי 2000.
תנועות ארבע אימהות היא תנועת מחאה אשר הוקמה בשנת 1997 על ידי ארבע נשים תושבות צפון הארץ ואמהות לחיילים המשרתים ברצועת הביטחון. בעקבות אסון המסוקים פברואר 1997 ונפילתו של ארז .
מבוא
פרק ראשון: מלחמת לבנון הראשונה
מלחמת לבנון הראשונה: שלום הגליל
לאחר סיום מבצע שלום הגליל
פרק שני: רצועת הבטחון והלחימה בדרום לבנון
פרק שלישי: ארגון ארבע אימהות
היציאה מלבנון
דיון וסיכום
ביבליוגרפיה
נספחים