על רקע משבר הקורונה ולאחר כשלוש מערכות בחירות, התעורר בישראל גל מחאה כנגד הממשלה והעומד בראשה ראש הממשלה בנימין נתניהו. אנשים רבים יצאו לרחובות במחאה על מדיניות הממשלה ובעיקר נגד כהונתו של ראש הממשלה נתניהו תחת כתב אישום, על רקע משפטו בגין שוחד, מרמה והפרת אמונים והניהול הכושל של משבר הקורונה. בסוף חודש יוני נעצר אמיר השכל, תת אלוף וטייס במאהל ליד מעון ראש הממשלה. מעצר זה עורר כעס רב בקרב ישראלים רבים ובקרב קבוצות המחאה השונות. כתוצאה מכך, כל הקבוצות שהיו מפוזרות במוקדים שונים ברחבי הארץ החליטו להגיע לבלפור, ליד מעון ראש הממשלה בירושלים.
בדמוקרטיה כמו ישראל, מתקיימת תמיד זירה של התגוששות ואינטראקציות בלתי פוסקות: מפלגות, פוליטיקאים, אזרחים, מגזרים שונים, קבוצות אינטרס ורשויות שלטוניות אשר מתחרים ביניהם כל הזמן על עמדות השפעה ועל זכויות פוליטיות. מחלוקות אלו הן היבט הכרחי של הדינמיקה הדמוקרטית, כאשר היחסים האלו אמורים להתנהל תוך היענות לכללי המשחק של החיים הציבוריים. מדינות דמוקרטיות מאפשרות ולעתים מעודדות תחרות ומחלוקת, אם כי העימותים אשר מתקיימים באופן תכוף במרחב הציבורי עלולים להחריף עד להיווצרותם של משברים חברתיים ופלגנות, כפי שמתקיימת בישראל (שגיב, 2007: 52, 55).
בישראל ההתנגשויות והמחלוקות בחיים הפוליטיים בולטות במיוחד, ומשבר הקורונה על השלכותיו החברתיות והכלכליות מעצים אותן אף יותר.