מחקר זה ביקש לבחון את תהליך הפרישה ממשטרת ישראל. לשם כך בחרנו להתמקד במחוז ירושלים של משטרת ישראל. העבודה במשטרת ישראל היא אינטנסיבית ושוחקת גופנית ונפשית ולשוטרים רבים היא מהווה את הזהות המרכזית שלהם, את ״כרטיס הביקור״ האישי. גיל הפרישה של שוטר הוא נמוך מהמשק הכללי ועומד על גיל 57. בגלל האינטנסיביות של העבודה במשטרה ובגלל גיל הפרישה הנמוך, אחד האתגרים שמשטרת ישראל מתמודדת עימו הוא הפרישה לגמלאות של עובדיה.
על מנת להבין את תהליך הפרישה ממשטרת ישראל ואת מידת שביעות הרצון של גמלאי משטרת ישראל מתהליך הפרישה בחרנו בשיטת מחקר איכותנית במסגרתה ראיינו בעלי תפקידים רלוונטיים במשטרת ישראל וחילקנו שאלונים סגורים בקרב הפורשים.
מניתוח הממצאים עלה כי משטרת ישראל ובעיקר אגף משאבי אנוש של הארגון משקיע מאמצים רבים בתהליך הפרישה של שוטר, המתחיל למעשה שנתיים לפני מועד הפרישה ומערב גורמים רבים כגון המפקדים הישירים של הפורש ובעלי תפקידים ייעודיים באגף משאבי אנוש המלווים את הפורש בייעוץ מיסויי, כספי ומקצועי. כמו כן המשטרה מאפשרת לפורש ולבן זוגו להשתתף בסדנאות בו מוענקים כלים לפורש להתנהלות בחיי הגמלאי. הממצאים גם הראו כי ישנה שביעות רצון גדולה של גמלאי משטרת ישראל ממרבית ההיבטים של תהליך הפרישה אותו עברו, כאשר בחלק מהמקרים המוכנות של הפורש לצאת לגמלאות היא בינונית וכאשר חלק מהפורשים אינם מרוצים מהמשאבים המוקצים לתהליך הפרישה.
תקציר מנהלים
תיאור הארגון: משטרת ישראל
רקע כללי
מחלקת משאבי אנוש
פרישה מהמשטרה
מתודולוגיה
ממצאים
המלצות יישומיות לשימור ושיפור
מגבלות המחקר וסיכום
ביבליוגרפיה
נספחים