אי שוויון אתני בהישגים השכלתיים בקרב נשים אשכנזיות, מזרחיות וערביות באוכלוסיה הישראלית

מזהה: 1620
מאמר חם

מחקרים מעידים כי במדינת ישראל קיימים פערים משמעותיים ברמת ההישגים הלימודיים של מזרחים ואשכנזים בהשוואה לקבוצת הרוב היהודית במדינה – אשכנזים (אדלר ובס, 2009; שפרמן, 2007). למשל,  למשל, נתוני סקרים מעלים כי ייצוגם של  מזרחים באוניברסיטות ומכללות עדיין ו נמוך בהשוואה לשיעורם באוכלוסייה (שפרמן, 2007). בדומה לכך, בעוד ששיעורי הלמידה של תלמידים יהודים מתקרבים למאה אחוז, במגזר הערבי השיעורים נמוכים ועומדים על כ - 86% בממוצע. בנוסף, מחקרים מעלים כי ההישגים של בני המגזר הערבי במבחני המשוב הארצי בחינוך היסודי נמוכים בהשוואה לרמת ההישגים של התלמידים במגזר היהודי (אדלר ובס, 2009). זאת ועוד, במחקר שנערך לפני כעשור, וייסבלאי (2009) מצאה כי שיעורי הזכאות לבגרות במגזר הערבי נמוכים ב 20%- עד 30% משיעורם במגזר היהודי.

כחלק מניסיון להסביר את פערי ההשכלה בין חברי קבוצות אתניות שונות בישראל, חוקרים מציניים כי חברי קבוצות אתניות נוטים לסבול ממצב סוציו – אקונומי נמוך של הורים, שיעורי אבטלה גבוהים יותר ורמת השכלה נמוכה בהשוואה לחברי קבוצות חזקות בישראל (אדלר ובס, 2009; וייסבלאי, 2009). על רקע פערים כלכליים והשכלתיים המתוארים לעיל, נקודת הזינוק של בני מיעוטים נמוכה יותר ורבים מהם נדרשים חלק ניכר מזמנם לשילוב ותמרון בין עבודה ללימודים (שפרמן, 2007). לראיה, מחקרים מעידים כי רקע חברתי-כלכלי נמוך קשור באופן מובהק אי-התמדה בלימודים.

1. תקציר

2. מבוא

4. שיטה

5. תוצאות

6. דיון

7. ביבליוגרפיה

8. נספחים

420.00 ₪
סוג עבודה:
סמינריון
סוג מחקר:
אמפירי
תגיות:
חינוך | סוציולוגיה ואנתרפולוגיה
שנת הגשה:
2018
מספר מילים:
6756
היקף עמודים:
26
מספר מקורות:
20
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.