נשים וגברים ממוצא אתיופי חווים קשיים רבים בהשתלבות בחברה הישראלית על ידי התנכלויות וסיטואציות גזעניות מעצם היותם ממוצא אתיופי. מקרים אלו גורמים להתרחקות מן האוכלוסייה ולהתרחקות ושינוי עצמי של האדם ממוצא אתיופי. כל חברה שיש בה מהגרים צריכה לעמוד על הגורמים אשר יכולים להביא לשילוב טוב יותר של אוכלוסיית המהגרים לצד הגורמים אשר יכולים לסכן את השילוב הזה.
ההגירה מאתיופיה לישראל היא הגירה אשר החלה רק לאחר שהסמכות הרבנית אישרה את היות המהגרים האתיופים יהודים, וגם זאת בערבון מוגבל ( אישור רשמי ניתן רק לאחרונה בשנת 2020). משום כך התקשו המהגרים לישראל להשתלב בחברה בצורה טובה ויעילה. הדבר נכון לגברים של החברה וגם נכון לנשים של החברה האתיופית. עם השנים חלה תמורה, אשר תסקר להלן, חיובית מבחינת ההשתלבות של הנשים ושיפור המעמד שלהן בחברה. למרות זאת עדיין קיימים חסמים ובעיות אשר מקשות על השילוב של הנשים האתיופיות בחברה הישראלית.
בעבודה זו נעסוק בהתמודדותן של נשים ממוצא אתיופי העובדות, לומדות ומנהלות חיי יום-יום בחברה הישראלית .נבדוק כיצד ניתן להגיע לשילוב בחברה והרגשת שייכות ושוויון, לייצוג ממסדי, דתי ולמנגנונים אשר יפתחו את האישה השחורה בהתמודדות היום-יומית שלה בחברה. מטרת העבודה היא לבחון כיצד הנשים ממוצא אתיופי התשלבו בחברה הישראלית. מהם השיפורים מבחינת המעמד שלהן בחברה ומהם הגורמים אשר פוגעים בניסיון השילוב של הנשים האתיופית במדינת ישראל.
מבוא
פרק 1 : הגירה מאתיופיה לישראל
1.1מהגרים בחברה חדשה
1.2הגירה מאתיופיה- רקע מצב נוכחי ומידת השתלבות
פרק 2 - מאפיינים של מהגרת בחברה הישראלית
נשים שחורות בחברה הישראלית
שילוב נשים אתיופיות בחברה הישראלית
בחינה כלכלית
בחינה חברתית
פרק3 - שחורות, לבנות, ויהדות כאמצעי כניסה לחברה הישראלית, כפרמטרים ואמצעים להגדרה עצמית
התייחסות גופים דתיים ליוצאי יהדות אתיופיה
השפעות החלות על יהודי ביתא ישראל עקב התערבות גופים דתיים
א.יחס כולל של החברה לנשים אתיופיות לעומת נשים אחרות
פרק 3 - הקשר בין שני הפרקים והאופן איך זה משפיע על הזהות של העדה האתיופית
סיכום
ביבליוגרפיה