מחקר זה עוסק בפרקטיקות ההערצה והמיוזיקינג בקרב המעריצים של ליידי גאגא בישראל. לליידי גאגא -שמכירות אלבום הבכורה שלה הגיעו ל 8 מיליון עותקים ויש לה למעלה מ 8 מיליון עוקבים ברשתות החברתיות – יש השפעה עצומה על המעריצים. השאלה אותה בוחן המחקר היא: מהן פרקטיקות המיוזיקינג וההערצה של מעריצים צעירים של ליידי גאגא בישראל.
חשיבות המחקר נוגעת לכך שמרחיבה את ההבנה ביחס להשפעת האומן על דפוסי הצריכה המוזיקלית של צעירים בכלל. תרומה אפשרית של המחקר היא בזיהוי דפוסי הצריכה המוזיקליים של צעירים ישראלים, בפילוח לפי גיל ומגדר. דבר שלפי מיטב הבנתי, לא נחקר בהרחבה בישראל.
המחקר איכותני וכלי המחקר הינו ראיונות פיזיים. המדגם כולל 10 צעירים מהמרכז, 50% מתחת לגיל 18, 50% מעל גיל 18, 70% מהם נשים.
הממצאים שאוששו במחקר מתייחסים להעדפות דפוסי הצריכה וההערצה של מעריצים צעירים של ליידי גאגא, שהם: האזנה וצפייה במשך מספר שעות כל יום לזמרת, בכל זמן פנוי; האזנה וצפייה בכל מרחב אפשרי (בית, בסיס, משרד) ובצד כל פעילות נוספת (ריצה, עבודה, הפסקה), ותוך שיתוף של חברים בהאזנה. דפוס הצריכה המועדף של המעריצים הוא שימוש בפרקטיקות דיגיטליות; אינטרנט (יו-טיוב, אינסטגרם) וספוטיפיי, באמצעות הורדת שירים, או האזנה ישירה.
תקציר
א. סקירת ספרות
צרכנות מוזיקלית בעולם דיגיטלי
פעילות מעריצי פופ ברשתות החברתיות ובאינסטגרם
השפעת תעשיית המוזיקה על דפוסי הערצה וצריכת מוזיקה
פרקטיקות מיוזיקינג בעולם דיגיטלי
ב. הערצת ליידי גאגא ודפוסי המיוזיקינג (המכוונים) של המעריצים
ג. מתודולוגיה
ד. תמות ושאלות המחקר
ה. ממצאי המחקר
ו. דיון בממצאים וסיכום
ביבליוגרפיה