תקופת הקורונה מאופיינת בתחושת חוסר וודאות ואיומים בריאותיים וכלכליים, אשר עשויים להשפיע על תחושת האושר. מטרת המחקר הנוכחי הינה לבחון את ההשפעות של תקופת הקורונה על מידת האושר, תוך התייחסות למשתנים דמוגרפיים שונים. למחקר הנוכחי ארבע השערות: 1. ימצא קשר בין מצוקה נפשית למידת האושר וכן, ימצא קשר בין תחושה של מצוקה נפשית לאחר התפרצות מגפת הקורונה למידת האושר. 2. ימצא קשר בין תחושה של תמיכה חברתית בתקופת הקורונה למידת האושר. 3. ימצא קשר בין מידת דתיות (בקרב יהודים ומוסלמים) למידת האושר. 4. ימצא קשר בין מגדר למידת אושר.
במחקר השתתפו כ2000 ישראלים (N=2116) בין הגילאים 18-55. מרבית הנבדקים הינם יהודים או מוסלמים, נשואים או רווקים. במחקר נעשה שימוש בסקר "סטיגמה וחוסר ידע לגבי שימוש שירותי בריאות הנפש" – אשר הועבר לנבדקים באמצעות הטלפון או האינטרנט.
מצצאים: 1.נמצא כי קיים קשר בין מידת המצוקה הנפשית למידת האושר (c2 (4)= 123.50, p<0.01), השערת המחקר אוששה. בנוסף, נמצא כי קיים קשר בין מידת המצוקה הנפשית לאחר מגפת הקורונה למידת האושר (c2 (6)= 25.49, p<0.01), השערת המחקר אוששה חלקית. 2. נמצא כי לא קיים קשר בין מידת התמיכה החברתית למידת האושר (c2 (4)= 1.65, p=0.80). השערת המחקר לא אוששה. 3. נמצא כי קיים קשר בין מידת הדתיות למידת האושר עבור נבדקים יהודים (c2 (12)= 53.32, p<0.01), השערת המחקר אוששה. בנוסף, נמצא כי לא קיים קשר בין מידת הדתיות למידת האושר עבור נבדקים מוסלמים (c2 (10)= 6.73, p=0.75).
תקציר
פרק א'- סקירת ספרות
פרק ראשון- רווחה נפשית
פרק שני- מצב האושר בישראל
פרק שלישי- הקשר בין גורמים פסיכוסוציאליים למדדי אושר בתקופת הקורונה
פרק ב' – שיטות מחקר
שיטות
מדגם
כלי המחקר
משתנים
ניתוחים
השערות המחקר
פרק ג' – תוצאות
בחינת הקשר בין מידת המצוקה הנפשית למידת האושר
בחינת הקשר בין תמיכה חברתית למידת האושר
בחינת הקשר בין מידת הדתיות למידת האושר
בחינת הקשר בין מגדר למידת האושר
פרק ד' - דיון
קשר בין מידת אושר ומצוקה נפשית
קשר בין תמיכה חברתית למידת האושר
קשר בין מידת הדתיות למידת האושר
קשר בין מגדר למידת האושר
מסקנות המחקר והשלכות יישומיות
מגבלות המחקר והצעות למחקרי המשך
פרק ה'- מסקנות וסיכום
ביבליוגרפיה