1. איציק הביישן מתנהג בחופשיות לאחר עישון ג'וינט . דני לקח קורס לרכישת מיומנויות חברתיות וכיום מתנהל בחופשיות בסיטואציות חברתיות. על מי ניתן לומר כי עבר תהליך של למידה ומי לא . נמק.
תהליך של למידה כולל שינוי שמקורו התנסותי ושהוא די קבוע בהתנהגות או בפוטנציאל להתנהגות. המקור של השינוי של איציק אינו בהתנסות אלא בהשפעת הסם. בנוסף השינוי שלו הוא זמני: הוא מתנהג בחופשיות בחברה רק לאחר עישון הסם. לכן, איציק לא עבר למידה. לעומת זאת, השינוי של דני מקורו בהתנסות שהיא הקורס שלקח לרכישת מיומנויות חברתיות. בנוסף השינוי שלו די קבוע על פני סיטואציות חברתיות שונות. לכן דני כן עבר תהליך למידה.
2. הגדר מהי הביטואציה והדגם אותה ביחס להתמכרות.
הביטואציה היא ירידה הדרגתית בעוצמת התגובה, לאחר חשיפה חוזרת לגירוי. כשפרט צורך סם לראשונה הוא חווה עוררות נעימה. כשהוא שב לצרוך אותה כמות סם על מנת לחוות זאת שוב, הוא נחשף שוב ושוב לגירוי (הסם). אחרי כמה פעמים של חשיפה בעוצמה דומה הוא כבר מתרגל לסם ועוצמת תגובת העוררות פוחתת. זוהי הביטואציה. על מנת להתגבר עליה ולחוש תגובה עוצמתית שוב, הוא צריך לצרוך יותר בפעם הבאה וכך נוצר התנהגות של התמכרות.
3. הדגם את הערך ההסתגלותי של הביטואציה וסנסטיזציה כלומר תן דוגמה לכל אחת מהתופעות שמבהירה את חשיבותה.
הסנסיטזציה וההביטואציה חשובות מבחינה הסתגלותית שכן הסנסיטזציה מאפשרת לנו להפנות קשב רק לגירויים שחשובים לנו כרגע, וההביטואציה מאפשרת לנו להתעלם מגירויים שלא חשובים כרגע. כך, יחדיו הן מאפשרות לווסת את הקשב ולהגיב בצורה מאורגנת לגירויים. דוגמא לסנסיטזציה: אם נעלם לי חתול אז אהיה בעוררות מוגברת ליללות חתולים שאשמע ברחוב.