1. תאר בקצרה את הניסוי שעליו מבוסס הסרט, מה הייתה מטרתו, כיצד הוא התבצע ומה הוכח בניסוי?
הניסוי מדמה את ניסוי הכלא המפורסם של זימברדו, בה הנבדקים נחלקים רנדומלית לקבוצת סוהרים ולקבוצת אסירים הנמצאים אמנם בסביבה בטוחה, אך נשללות מהם זכויות הפרט. מטרת הניסוי הייתה להבין את התפתחות הנורמות ואת השפעתם של תפקידים, תוויות וציפיות חברתיות בסביבת כלא מדומה. הניסוי חשף כיצד אנשים מתאימים עצמם בקלות לתפקידים החברתיים שהם צפויים למלא, במיוחד אם התפקידים נושאים סטריאוטיפיים חזקים כמו אלה של סוהרי הכלא.
2. תאר 4 תופעות חברתיות שהסרט מציג באופן בולט. ערוך דיון שמחבר בין התופעות הללו, לבין דוגמאות מהסרט שממחישות אותן.
קבוצת פנים וקבוצת חוץ- השתייכות לקבוצה מעוררת הזדהות עם הקבוצה והעדפתה על פני קבוצת חוץ. חלוקת התפקידים בין האסירים לסוהרים הייתה חד משמעית, וגורמים מבחינים כמו מדים, חוקי פעולה שונים עבור אסירים וסוהרים, פנייה לאסירים במספרם ולא בשמם; יצרה היררכיה ברורה בין שתי הקבוצות. סולידריות בתוך הקבוצה גרמה להסלמת ההתנהגויות.
ציות לסמכות- שינוי ההתנהגות מושג באמצעות ציות או ציווי. כך, הסוהרים התנהגו לפי ההוראות שקיבלו, ואילו הטלת האחריות היא על גורם הסמכות. בדומה לניסוי של מילגרם בו נסיין נתן הוראות "אובייקטיביות" וסמכותיות והגביר את הצייתנות של הנבדקים. בדומה לכך, בסרט המצלמות המרשתות את הכלא נתפסו כאוטוריטה. על פי הכללים שהוסברו, בעת הפרת חוקי הכלא תדלק נורה אדומה והניסוי יעצר: הנורה האדומה היא מעין מצפן להתנהגות הולמת.
3. בחר את אחת הדמויות המרכזיות בסרט ותאר את האופן בו הדמות מתנהגת לאורך הסרט וכיצד התנהגות זו מייצגת את התופעות החברתיות שהזכרת?
דמותו של טראוויס משתנה ומתפתחת לאורך הסרט, אך האופן בו הוא מוצג כבר מראשיתו מייצר סביבו סטריאוטיפ: הוא עובד בבית אבות, קעקוע של גלגלג הדהרמה הבודהיסטי על כתפו, ושרשרת תפילה מקועקעת על צווארו.