חלק א
השפעת הנכות על ההתמודדות שלהם ביום יום
תיאור החוויה של חלק זה יעסוק באדם אשר גילה כי הוא סובל מניוון שרירים אשר עתיד שלא רק לסכן את חייו אלא לגרום לו להיות מוגבל, עד כדי נכות, בשלבים המתקדמים יותר של המחלה. ניתוח המקרה של אותו האדם יעשה לנוכח ספרות המחקר אשר בחנה את ההשפעות של הנכות על דרך ההתמודדות של האדם.
האדם בו אנו עוסקים ניהל אורח חיים בריאים ולא סבל מבעיות בריאותיות כלשהם עד אשר הגיע לגיל 45. עד לאותו גיל הוא כמעט ולא ביקר במרפאות או בבתי חולים, למעט בדיקות שגרתיות או מחלות פשוטות. בין שלל הדברים שהוא היה צריך להתמודד איתם לאחר שהוא התבשר כי הוא חולה במחלה חשוכת מרפא ומגבילה זו, היה הדרך שבה החברה והציבור שבו הוא חי שופט אותו ומשנה את היחס כלפיו.
ספרות המחקר מציעה כמה דימויים אשר יכולים להתאים לבעלי מוגבלויות שונים. דמות הסטריאוטיפ אשר מתאימה לתיאור המקרה שבו אנו עוסקים היא בדמות המעמסה. בני אדם בעלי נכויות לעיתים מתוארים בתור גורמים אשר מטילים מעמסה על החברה שבה הם חיים. זאת מאחר והאחרים צריכים לטפל בהם במהלך המחלה שלהם(קמה, 2003). במקרה שבו אנו עוסקים תהליך הדרדרות מביא לכך שהאדם לא מסוגל לדאוג לעצמו באופן מלא והוא צריך את עזרת משפחתו. משפחתו הקרובה היא משפחה מרובת ילדים והאישה עובדת במשרה מלאה. כך נוצר מצב שבו הבעל הפך להיות נטל על המשפחה.