המטרה של המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין סגנון עיבוד מידע (רציונלי או אינטואיטיבי) לבין רמות האושר ושביעות הרצון מהחיים.
לאושר ושביעות רצון מהחיים יש השפעה רבה על חיי האדם. כך למשל, שביעות רצון מהחיים קשורה למגוון מרשים של משתנים חיוביים: תמותה מופחתת, (Erdogan, Bauer, Truxillo, & Mansfield, 2012), תלונות מעטות יותר על בעיות שינה ופחות שחיקה (Erdogan et al., 2012). בתחום התנהגות הארגונית, שביעות רצון מהחיים קשורה לתחלופה נמוכה יותר של עובדים כאשר יש אפילו עדויות ראשוניות לכך ששביעות רצון מהחיים עשויה להיות במתאם חזק יותר לביצועי העבודה בהשוואה לשביעות רצון בעבודה (Erdogan et al., 2012). בדומה לשביעות רצון, גם האושר מייצג מצב של רווחה רגשית ושגשוג, המאופיין ברגשות חיוביים או נעימים שנעים בין שביעות רצון לשמחה עזה (Sheerha & Singhvi, 2016).
מחקרים מוצאים כי קיים קשר בין המצב האפקטיבי של האדם (רגש, מצב רוח) לבין משתנים קוגנטיביים שונים, כגון קבלת החלטות. לדוגמא, רגשות חיוביים בדרך כלל מרחיבים את העיבוד הקוגניטיבי ומגדילים את ההסתברות למחשבות המתייחסות להיבטים שונים של ההחלטה (Treffers, Klarner, & Huy, 2020). בנוסף, אנשים במצב רוח שלילי מעבדים מידע באופן שיטתי יותר, ואילו אנשים במצב רוח חיובי עושים זאת בצורה היוריסטית יותר אשר מאפיינת סגנון חשיבה אינטואיטיבי (לדוגמא, Schwarz & Bless, 1990)).
1. תקציר
2 .מבוא
3. האושר
א. הגדרות של אושר
ב. שימחה רגעית מול אושר בר-קיימא
ג. השפעת השפה על האושר
ד. שביעות רצון בחיים
ה. תיאוריות על אושר
4. קבלת החלטות
א. רציונלית מול אינטואיטיבית
ב. הטיות שיפוט
ג. גורמים שמשפיעים על קבלת החלטות
ד. תיאוריות על קבלת החלטות
5. קבלת החלטות והאושר
א. אדם שמחפש את האושר, איך זה יגרום לו להשתמש יותר באינטואיציה או לחילופין ברציונליות
ב. מדוע פיתוח האינטואיציה והרציונאליות משפיע על האושר ו/או שביעות רצון בחיים
6. הקשר בין רמת אופטימיות, שביעות רצון מהחיים ואינטואיציה
שיטת המחקר
תוצאות
דיון
השלכות עסקיות
סיכום: מגבלות המחקר, הצעות למחקר המשך, הדגשת הייחודיות של המחקר
ביבליוגרפיה