סיכום המאמר:
Migiel, M., & Schiesari, J. (Eds.). (1991). Refiguring woman: perspectives on gender and the Italian Renaissance. Cornell University Press.
הצגה עצמית של בנות צעירות בתקופת הרנסנס הרומי
המאמר דן בתיעוד של מקרים רבים של מעשי אונס של בתולות ברומא העתיקה בשנים 1602 – 1604 בהם הכמרים ששימשו כשופטים ביצעו את מעשי האונס הרבים של בתולות. נשים צעירות רבות העידו כי איבדו את הבתולים שלהם לעני הרבים.
במאמר נעשה מאמץ ללמוד את הפרטים של המבנה החברתי של קורבנות האונס. הנשים שחוו תקיפה מינית דיווחו על שיטת תקיפה דומה ולפי תרבותם הנשים אמורות לאמץ מספר דרכים לתאר את התקיפה וכיצד ניסו לרפא את הפצעים. למרות זאת, לא כל הסיפורים נשמעו דומים ומתוך ניתוח הסיפורים נראה כי כל סיפור שיקף אישיות אחרת.
במאמר מנסים להבין את העצמי והצגת העצמי. את הקשר שבין זהות שנכפית מבחוץ ממשפחה וקהילה לבין זהות פנימית המושגת באמצעות הכרה עצמית. המאמר פותח בתיאור של האידואלוגיה האיטלקית לגבי מיניות ונישואים. לאחר מכן, נעשית סקירה על המרקם החברתי של הכנסייה ברומא ובתי המשפט ברומא שעיצבו את הסטטוס שלהם. במאמר מובאים סיפורי אונס של מניקה, קתרינה, לודויקה וקמילה המאופיינים בתיאור מגוון של המקרים וחוויות אישיות בעוצמה גבוהה, תיאור עוצמתי של תרבות התנהגות וניסיון לתאר אותם בצורה משכנעת.