מתקפת הטרור ב 11 לספטמבר על ארה"ב העיר את העולם משנתו בכל הנוגע להתעצמותם של ארגוני טרור בעולם המוסלמי, בדגש על הטאליבן, שתחת חסותו צמח אוסאמה בן לאדן, ראש הארגון אל-קאעידה שהוציא לפועל את מתקפת הטרור באופן ישיר. תשומת הלב הבינלאומית לארגוני טרור אלה הביא לכך שהעולם החל לראות את המצב של הנשים תחת שלטון הטאליבן באסיה. העולם המערבי החל להכיר בפגיעה הקשה של הטאליבן בזכויות הנשים באפגניסטאן, והאכיפה הקשה נגדן ונגד האוכלוסייה במדינה.
הטאליבן השתמש בחוקי האסלאם על מנת לקבל לגיטימציה לשלילת הזכויות של הנשים תחת שלטונם. גם אם היה צורך בפירושים שונים וקיצוניים על מנת לקדם את משנתם שלא קיבלה כל חיזוק מהעולם המוסלמי – סוני (בצלאל, 2016)
נושא המחקר בעבודה זו הוא נשים תחת שלטון הטאליבן בתקופה שבין 1994 – 2001, באפגניסטאן.
שאלת המחקר שתנחה את העבודה: מה היו מאפייניו של מעמד האישה תחת שלטון הטאליבן וכיצד התמודדו הנשים עם המגבלות שנבעו מהמעמד הבעייתי שלהן?
תחת שלטון הטאליבן נשללו מהנשים זכויות כמעט בכל תחום אפשרי: טיפול רפואי, תעסוקה, חופש ביטוי, חינוך, השכלה גבוהה, ספורט, בידור וניידות.
בעבודה זו ייבדק כיצד נפגע מעמד האישה ע"י בחינה של כל אחד מתחומי החיים הללו תוך דיון והצגה של סיפורים אישיים של נשים שחיו תחת שלטןו הטאליבן – ביוגרפיה, עדויות אישיות או סיפורת המבוססת על סיפור אמיתי, או סיפורת שמבססת את רקע המציאות על סיפור אמיתי.
מבוא
רקע היסטורי ותיאורטי
שיטת מחקר
אפגניסטן – רקע כללי
פלישת ברית המועצות לאפגניסטן והלחימה במוגהידין
הטליבן – רקע כללי ומאפיינים מרכזיים
מעמד האישה תחת הטאליבן
כלכלה ותעסוקה
לבוש ומראה
חינוך והשכלה
טיפול רפואי ובריאות
פרק 3: ארגוני התמודדות וסיוע – Rawa
סיכום מסקנות
ביבליוגרפיה