האתר ח'רבת קיאפה

מזהה: 6341
מאמר חם

ניתוח מבנה המאמר:

המאמר פותח בהקדמה המציגה את האתר ח'רבת קיאפה, וכן מציג את מטרת המאמר ושאלת המחקר אודות האופציה להציע זיהוי שונה מאשר מוצע על ידי החוקרים עד כה.

בשלב הבא עוסק מחבר המאמר בהצגת מיקום האתר ביחס לאתרים אחרים בסביבה, ובהצגת הממצאים השונים. המחבר עורך סיכום מתומצת של הממצאים השונים. לאחר מכן המחבר מציג את הזיהויים השונים אשר מוצעים על ידי עולם המחקר, של האתר, כאשר הוא מתמקד בזיהוי המרכזי, שסביבו ייסוב הדיון לאחר מכן- זיהוי ח'רבת קיאפה כעיר שערים היהודאית, על ידי פרופסור גרפינקל וסער גנור.

לאחר רשימה זו, עובר המחקר להציג רשימה של שש טענות כנגד הזיהוי של ח'רבת קיאפה בתור העיר שערים. בשלב הבא, לאחר דחיית הזיהוי של קיאפה כעיר שערים, המחבר עובר להצגת הזיהוי המוצע שלו לח'רבה שהוא מחנה קבע של שאול המלך. זיהוי זה הוא מבקש לעשות על ידי הבאת סימוכין שונים, בפסוקי התנ"ך ועימותם עם המציאות של קיאפה. 

בחלק האחרון, המחבר עוסק בניסיון לערער על תיארוך ח'רבת קיאפה, ואמינות התיאורים של תקופת דוד וזאת על מנת לייצור התאמה עם התאוריה של המחבר שהמקום היה מחנה מתוקפת שאול. בסוף המאמר המחבר גם מנסה לערער על זיהוי התל כיישוב "יהודאי", ולהראות כי לא ניתן באופן החלטי לקבוע כלל לאיזו קבוצה התל השתייך.

 

מהי שאלת המחקר:

האם ניתן להציע זיהוי אלטרנטיבי לח'רבת קיאפה מאשר הוצע עד כה במחקרם של גרפינקל וחוקרים אחרים?

 

כתיבת כל הזיהויים השונים של ח'רבת קיאפה:

שערים, גוב, נטעים, עדיתים,יישוב כנעני, יישוב פלישתי, מעגלה- מחנה שאול, במלחמת שאול ופלישתים.

 

25.00 ₪
סוג עבודה:
סיכום מאמר
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
היסטוריה
שנת הגשה:
2021
מספר מילים:
1109
היקף עמודים:
3
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.