בעבודה זו אבחן את מוסד הנזורה בימי הביניים החל מן המאה ה-6 ועד ה-7, זוהי מסגרת העבודה הכללית, יחד עם זאת, אציין לעיתים גם מידע מתקופות מוקדמות יותר או מאוחרות יותר.
עבודה זו מתבססת על מחקר מגדרי של מוסד הנזורה, שאלת המחקר שתנחה אותי בעבודה:
אילו אידיאלים מגדריים עולים מניתוח דמותו של גיבורת החיבור ההגיוגרפי ׳חיי רדגונדיס׳ ומה ניתן ללמוד מכך על תפיסת העולם המגדרית ועל תהליכי השינוי בה, בכנסייה ומחוצה לה, בין המאות השישית והשביעית?
בחרתי בנושא זה מאחר ולדעתי ישנה חשיבות רבה למחקר מגדרי, וצורת מחקר זו יכולה להעניק לנו זווית נוספת על המציאות ההיסטורית מהגישה התרבותית – חברתית בעיקר על מוסד הנזורה. את הקשר ההדוק בין היסטוריה לסוציולוגיה אפשר לזקוף לעיסוק בחקר האדם והחברה- התפתחות מדעי החברה הביאה להרחבת שדה המחקר ההיסטורי לתחומים נוספים כמו חקר ע"פ מגדר[1]
כמו כן, אומצו שיטות ותאוריות מחקריות מעולם הסוציולוגיה להיסטוריה, ובכך הרחיבו את היכולות של ההיסטוריון, וזה סיפק תובנות יצירתיות יותר על המציאות ההיסטורית[2]. סוגה זו של מחקר התחילה מסוף מלחמת העולם השנייה, כאשר גבר העניין בהיסטוריה חברתית ולא רק צבאית ולאומית. וזאת בזכות ההתנסות החברתית והחוויות האישיות שצפו בעקבות מלחמת העולם השנייה – נעשה שימוש נרחב יותר בעדויות של אנשים בני ובנות התקופה בכל הקשור לחקר ההיסטוריה של המלחמה [3].
פרק א: מבוא
פרק ב: רקע כללי אודות רדגונדיס וההיוגרפיות אודותיה
אודות וננטיוס פורטואנטוס
חייה של רדגונדיס הקדושה מאת וננטיוס פורטונטוס
פרק ג: "חיי רדגונדיס" כמקרה בוחן
מיניות האישה
מעמד נחות של האישה
חולשת גוף נפש ורצון
התמסרות לאחר
ויתור על העצמי
ערכי הנזירות שעמדה בהם רדגונדיס
סיכום
ביבליוגרפיה