טרייצ'קה נחשב לאחד מגדולי ההיסטוריונים של פרוסיה. בתור היסטוריון הטיף כי על ההיסטוריון לנקוט עמדה ברורה בנוגע להיסטוריה, עמדה אשר לפיה הוא כותב את ההיסטוריה. על פי תפיסתו העם הגרמני הוא עם בעל חשיבות רבה למאורעות היסטוריות והיא עומדת אל מול עמים אחרים אשר היו נחותים ממנה מבחינה תרבותית. משנתו של טרייצ'קה התאפיינה במגמה לאומית בולטת ואת ראיית ההיסטוריה במונחים של לאומיות. לצד תיאור ההיסטוריה הכללי שלו הוא גם עסק בשאלת היהודים החל משנות השבעים של המאה ה19.
הוא ראה ביהודים , נציגים של התפיסה הליברלית שהייתה זרה, לשיטתו, לרוחה של גרמניה. משום כך הוא היה סבור כי נוכחות היהודים היא הינה השפעה זרה ומסוכנת אשר עתידה לחבל בהתפתחות של התרבות הגרמנית. התפיסה הזו באה לידי ביטוי בסיסמה אותה טבע: היהודים הם אסוננו!, סיסמה אשר לימים אומצה על ידי המפלגה הנאצית. ההשפעה של טרייצ'קה הייתה רבה מאוד על שאר ההוגים בגרמניה בשל היוקרה שלו בתור היסטוריון בולט ואיכותי באקדמיה הגרמנית.
בעבודה זו , אנתח את התפיסה האנטישמית של טרייצ'קה ואנסה להבין כיצד היא השפיעה על הוגי דעות אחרים שבאו לאחריו.
על פי ראייתי, עולם הרוח מעצב את החברה שלנו . לאנשי רוח והוגים השפעה ישירה על דעת הקהל ועל המרחב הציבורי. העבודה אומנם עוסקת במאורעות היסטוריים ,אך בעיקר ברוח, באידיאולוגיה, דעה ומחשבה.
מבוא: עבודה סמינריונית –האנטישמיות במאה ה- 19
פרק ראשון: עליית האנטישמיות בגרמניה במאה ה19
אנטישמיות באירופה במאה ה19
אנטישמיות בגרמניה במאה ה19
פרק שני: אדולף שטקר
אדולף שטקר והיהודים
פרק שלישי: פון טרייצ'קה: האיש ותפיסתו האנטישמית
תפיסות כלליות
תפיסה אנטישמית
השפעתו של פון טרייצ'קה על האנטישמיות בגרמניה לאחר המאה ה19
ביבליוגרפיה