ג. האם הסיפור והמזמור עומדים בזכות עצמם, או שהם שלובים וכרוכים זה בזה? הסבר / הסבירי מדוע? (פה צריך לחוות את דעתך, ולהסביר מדוע).
הסיפור מתאר מציאות שהתרחשה באופן מפורט: שמות, סיטואציות(דיאלוגים, חלוקת הזבח בשילה) מניעים, ביקורתו של עלי על חנה, תפילתה ללא הנעת הפה, וכן את הבטחתה של חנה להקדיש את בנה לה' אם יוולד, ואת קיומה של הבטחה זו. כל אלו לא הוזכרו במזמור.לעומת זאת במזמור ישנו הפיכה של הקשיים שחוותה חנה לתפילה לאל. ישנה 'עקיצה' כלפי עלי: " אַל-תַּרְבּוּ תְדַבְּרוּ גְּבֹהָה גְבֹהָה, יֵצֵא עָתָק מִפִּיכֶם: כִּי אֵל דֵּעוֹת יְהוָה, ולא (וְלוֹ) נִתְכְּנוּ עֲלִלוֹת."(שמואל א', ב, ג'-ד') תשובה זו לדבריו לא הופיעה בסיפור. בסיפור ישנו רק עיסוק במתח בין פנינה לחנה, אבל אין את תיאור שמחתה לאיד של חנה לעומת פנינה, אלא בעיקר תיאור של 'שתיקה אצילית' כדבריו של אוריאל סימון. לעומת זאת במזמור יש התייחסות לכך שמבחינת חנה 'הצדק נעשה' והיא זכתה גם היא לבן. בנוסף, ישנם שבחים נרחבים לה' שזיכה אותה בבן, לכוחו הבלתי מוגבל ולחסדו שגמל עמה ולתקווה לכך שהבן יהיה אדם גדול שינהיג את העם.
2. קרא/י את מזמור מ"ה בספר תהילים.
ג. על מה המזמור מדבר, ואיזה סוג הוא? (בקשה, תודה,...).
המלצה: העזרו בספרי פירוש שונים ('עולם התנ"ך – הוא בסדר גמור).
פסוק א- כותרת ותיאור הכותב(בני קורח)
פסוק ב- הקדשה למלך
פסוקים ג-י דברי שבח וברכה למלך
פסוקים יא-טז דברי שבח וברכה לכלה
פסוקים יז-יח חתימה באיחול לילדים ולהמשך המלוכה דרכם
נביא מספר דוגמאות:
תקבולת ניגודית-" אָהַבְתָּ צֶּדֶק, וַתִּשְׂנָא-רֶשַׁע"
מצלול- " חֲגוֹר-חַרְבְּךָ עַל-יָרֵךְ גִּבּוֹר-- הוֹדְךָ, וַהֲדָרֶךָ. וַהֲדָרְךָ, צְלַח רְכַב.."
משחק מילים- "שֵׁבֶט מִישֹׁר, שֵׁבֶט מַלְכוּתֶךָ"
אנפורה(החזרה על המילה בת בראשית פסוק): "בְּנוֹת מְלָכִים, בְּיִקְּרוֹתֶיךָ; נִצְּבָה שֵׁגַל לִימִינְךָ, בְּכֶתֶם אוֹפִיר.