שאלה 1
עיקרי לשון ההשכלה
תנועת ההשכלה האירופאית העמידה במרכז את האדם בניגוד לעבר שבו החברה או האל הם אלו אשר עמדו במרכז המחשבה האנושית. לפי רעיונות ההכלה הרצון של האדם הוא זה אשר קובע את עתידו ולא שיקולים אחרים. תפיסה הומניסטית זו הכירה בזכות הבחירה החופשית של כל אדם ואדם. השפעות תנועה זו היו רחבות מאוד וגם על העם היהודי השפיעה תנועת ההשכלה בצורה משמעותית.
שאלה 2
שתי הגישות המנוגדות היו הגישות של אליעזר בן יהודה אל מול גישתו של פינס ואליעזר ליפשיץ
הגישה של אלעזר בן יהודה הייתה כי יש ליצור חופש מוחלט בבחירת מילים חדשות. הוא עצמו הסתמך במקרים רבים על שורשים של מילים בערבית וחידש מילים בעברית לפי השורש הערבי. כך למשל הוא חידש את המילה עגבנייה, שאז לא הייתה קיימת, במילה בדורה. זאת בשל ההשפעה של השפה הערבית בה עגבנייה נקראת בנדורה. לעיתים בן יהודה היה ממציא מילים בצורה חופשית לגמרי אשר לא ברור המקור שלה. כך למשל הוא המציא את המילה "רציני" כאשר לא ברור מהיכן המקור למילה זו.
שאלה 3
האם ראוי כי העברית בת ימינו תיקרא עברית ישראלית
העברית בת ימינו הוא תוצאה של התפתחות היסטורית שהשפיעה על ההתפתחות של השפה. עברית זו הושפעה מאוד מההתפתחות של 200 השנה האחרונות. השפה הושפעה מאוד מלשון ההשכלה אשר חידשה מילים רבות והתייחסה לעברית בצורה חדשנית. כמו כן התנועה הציונית השפיעה גם היא על השפה העברית. זאת על ידי הוועד ללשון ועל ידי מנהיגי התנועה הציונית אשר ביקשו לעצב את השפה העברית לפי הצרכים של ערכי התנועה והמטרות הלאומית שלה.