1. מבוא
המוזיקה היא חלק מהחיים שלנו, מה היינו עושים בלעדיה? אך בכל הנוגע להוראת מוזיקה, יש שיטות רבות וטובות.
מטרת המחקר בעבודה זו מתמקדת במורים למוזיקה ותלמידים בכיתה ד' בבתי ספר שונים במגזר הערבי באזור המשולש במרכז. המטרה היא לחקור את הוראת השירה באזור והיא נשענת על השוני החברתי והתרבותי בין האזורים, והניסיון של המורים המלמד את הוראת דרכי המוזיקה בכלל והוראת השירה בפרט, כל אלה עשויים להתקבל באופן שונה מאזור לאזור. לאור כל זאת, גובשה מטרת המחקר האיכותני-קונסטרוקטיביסטי שבעיותיו ומטרותיו מגובשות מתוך העולם האותנטי והדילמות האמתיות המעסיקות את החוקרים (שקדי, 2003).
המורים למוזיקה המרואיינים והנצפים במגרת המחקר הם מורים מנוסים, בעלי וותק של שנים המלמדים שירה לאוכלוסייה במרכז והם משתמשים בשיטות לימוד דומות וגם שונות. כלי המחקר שנעשה בהם שימוש במחקר הנוכחי הם תצפית פתוחה וראיון חצי מובנה.
לאחר התצפיות והראיונות נתקבלה איזושהי תמונה כללית והבנה עמוקה יותר של תהליכי הוראת המוזיקה באזור זה ובמגזר הערבי באופן כללי. ולאא קשר לשיטות ההוראה והוותק של המורים , לכל אחד מהם חשוב שהתלמידים שלהם יעברו חוויה מהנה בשיעור והם מאמינים שזה הדבר שהכי יעזור ויתרום להמשכיות של הלמידה ולהצלחה לטווח הארוך.
2. רקע תיאורטי
2.1 חינוך מוזיקלי
2.1.1 חינוך מוזיקלי בקרב ילדים
כיצד נכון וראוי ללמד ילדים שירה ומוזיקה? ומהו התהליך שהם עוברים עד שהם מגיעים לדיוק בשירה? שאלות רבות יש בנושא וחוקרים רבים ניסו להגיע להבנה ופתרונות בעניין.
מבוא
רקע תיאורטי
הסבר על שיטות המחקר
התצפיות והראיונות
ניתוח ומסקנות
סיכום