מתוך קובץ סיפוריה, ״פרשיות״: משפחה, פראדל, זיוה, שברירים ודרך קוצים. אבחן כיצד מוצגת הדמות הנשית בכל סיפור, מהם מאפייניה ומה משרת האופן בו היא מיוצגת. העבודה תסתמך על תיאורטיקנים מתחום הספרות והפמיניזם, ותכלול ניתוח של היצירות כפי שאני רואה אותן. בין הכותבים והכותבות עליהם אסתמך הם חוקרים שהעמיקו בכתיבתה ובקורות חייה של דבורה בארון, כגון עמיה ליבליך, אורלי לובין, שי רודין, לילי רתוק ועוד.
ראשית אסקור את קורות חייה של דבורה בארון, אירועים מרכזיים שהשפיעו עליה ואשר ניתנים לפרשנות נוספת דרך התבוננות בכתיבתה. כל אלמנט שהתקיים בימי חייה בא לידי ביטוי בדרך זו או אחרת בדך דמויות הנשים בסיפוריה.
לאחר מכן, אתבונן על בארון כעל סופרת פמיניסטית פורצת דרך. בסקירת ספרות, אפרט את גישותיהם של חוקרים וחוקרות אודות התקבלותה הספרותית של דבורה בארון, פשרות שנאלצה לעשות ומחיר הפשרה, הסבר לגבי משמעות היותה מי שהולידה את ספורת הנשים העברית, והקשר שבין קורותיה ודרכה הספרותית, לבין סופרות נשים אחרות בחברות ותרבויות בהן הממסד הספרותי נשלט בידי גברים.
בגוף העבודה, אדון ואביא מדבריהם של מספר חוקרים וחוקרות, אשר עסקו ביצירתה של דבורה בארון ובאופן ייחודי בסיפורים בהם מתמקדת עבודה זו. אמצא תמות מרכזיות בסיפורים ואבצע השוואה רוחבית ביניהם. להלן הנושאים שעלו לאורך העבודה, מתוך ניתוח הסיפורים;
מבוא
דבורה בארון - קורות חיים
דבורה בארון כסופרת פמיניסטית
דיון וניתוח היצירות
״דרך קוצים״
״שברירים״
״זיוה״
״פראדל״
״משפחה״
סיכום
מקורות