שאלה 1
הבעיה היא שלרוב לא יסכימו לרשום משכנתא על הדירות. בפרויקטים של תמ"א 38 רגילים, שלפני תיקון 2, עושים חיזוק ושיפור הבניין הקיים. יש כבר דירות קיימות. הבנק שרוצה לממן את הפרויקט יבקש לרשום משכנתא על הבניין הקיים, אבל כל מה שיש בעסקה בשלב ההתחלתי זה זכויות הבנייה שיש לכל השותפים בבית הפרטי. אי אפשר לרשום משכנתא רק על זכויות בנייה, כי זה לא זכות עצמאית לרישום בטאבו.
שאלה 2
יש הבדל בנסיבות המקרה שנדון בכל פסק דין. בת"א 63167-12-12 רוזן נ' ארגמן (להלן: "רוזן") המקרה היה תביעה לסעד במקרקעין, שהיא בסמכות המחוזי, והתביעה כללה גם סעד כספי שהוא מעל 2.5 מיליון שהוא גם בסמכות המחוזי. בכתב התביעה התבקש גם סעד כספי חלופי. התובע טען כי אם בית המשפט לא יקבל את התביעה העיקרית לביטול חוזה המכר ולהשבה, אז הנתבע יחויב לחילופין לשלם בעד ליקויי בנייה סכום של מתחת ל-2.5 מיליון שהוא בסמכות השלום.
שאלה 3
"פרט חשוב" – מבחן המהותיות. נקבע כי כל פרט שיכול להשפיע על החלטתו של המשקיע אם לקנות ניירות ערך של החברה, או יכול להשפיע באופן מהותי על ההחלטה שלו בקשר לעסקה, גם אם זה תלוי בעוד נתונים נוספים, ייחשב כ"פרט חשוב". אין לזה מבחן גורף. זה תלוי בנסיבות של כל מקרה. כך נקבע בפס"ד ברנוביץ, בפס"ד ואקנין, בפס"ד זילברמן ועוד.