שאלה 1
נטל ההוכחה כולל את נטל השכנוע ואת חובת הראיות. במשפט הפלילי נטל ההוכחה כולו מוטל על המדינה, ברמה של מעל ספק סביר. לעניין נטל השכנוע, מוטל על המדינה להוכיח את יסודות העבירה ברמה של מעבר לכל ספק סביר. לעניין חובת הראיה, התביעה נושאת ראשונה בנטל הראיה, והתביעה צריכה להציג ראיות לכאורה בלבד להוכחת האשמה.
נטל ההוכחה בהליך בבג"צ הוא כנטל ההוכחה בהליך אזרחי, ומוטל על הטוען כנגד החוק או הפעולה המנהלית. יתירה מכך, פעולות הרשויות המנהליות, כמו גם הכנסת, נהנות מחזקת תקינות המעשה המנהלי, ועל המבקש לסתור חזקה זו מוטל הנטל להוכיח שהמעשה או החלטה המנהלית, ובעניינינו החוק, חורגים מסמכות. רמת ההוכחה היא כהליך אזרחי, ברמה של מאזן ההסתברויות.
שאלה 2
העדות קבילה. אמנם כעיקרון עדות של שותף לעבירה שהוא עד מדינה טעונה סיוע לפי סעיף 54א לפק"ר, אבל בעבירת שוחד לא צריך תוספת ראייתית לפי סעיף 296 לחוק העונשין. לפי סעיף 158 לחסד"פ, נסתיימה פרשת התביעה ולא הוכחה האשמה אף לכאורה, יזכה ביהמ"ש את הנאשם בין אם על יסוד טענת הנאשם ובין אם מיוזמת ביהמ"ש, לאחר שנתן לתובע להשמיע את דבריו בעניין. בעניינינו נתון כי ישנה עדות של עד מדינה, ונראה כי יש לכל הפחות הוכחה לכאורה לאשמה, ונראה כי ביהמ"ש לא יקבל את הטענה.