הגנת דירת מגורים בדין הישראלי

מזהה: 2861
מאמר חם

הדין הישראלי מגן בצורה רחבה למדי על דירת מגורים של חייב. הגנה זאת באה לידי ביטוי בשלושה חוקים שונים, הנוגעים לחייבים בשלבים שונים. בניגוד לגישה המפורטת הקיימת בדינים זרים, שעליהם נעמוד להלן, הרי שהדין הישראלי איננו מפורט דיו, והוא "שותק" ביחס לאופן יישום ההגנה. כפי שניווכח, פרשנותם של דיני ההגנה על דירת המגורים, נתונה באופן בלעדי לבתי המשפט, באופן שלטעמי יוצר אי וודאות משפטית בעת התקשרותם של הצדדים, פוגע באינטרס הסתמכות של הצדדים ומונע מהם לקבל החלטה כלכלית מושכלת. להלן נעמוד על כל אחד משלושת החוקים הרלבנטיים, ונציג את פרשנותו של בית המשפט העליון לעניין אופן יישומה של ההגנה:

חוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967. (להלן: "חוק ההוצאה לפועל").

חוק ההוצאה לפועל קובע את ההגנה על דירת המגורים של חייב שכנגדו נפתחו הליכי הוצאה לפועל, ובמסגרת הליכים אלו. סעיף 34(א) לחוק זה קובע, כי רשם ההוצאה לפועל (להלן: "הרשם") רשאי להורות על עיקול נכסיו של החייב הרשומים על שמו בלשכת רישום המקרקעין, אם ברישום של בעלות ואם ברישום של הערת אזהרה לטובתו. יוער, כי במקרים בהם יש לחייב זכות אובליגטורית בנכס מקרקעין, שאיננה רשומה בלשכת רישום המקרקעין, תהא הסמכות להורות על עיקול מסורה לבית המשפט המחוזי[1].

סעיף 38(א) לחוק זה מסייג את סמכותו של הרשם לצוות על עיקול דירת מגורים, בין עיקול לפי סעיף 34(א) ובין עיקול בגין משכנתא רשומה. בהתאם להוראת הסעיף, הרשם יוכל להורות על עיקול רק לאחר ששוכנע כי לחייב ולבני משפחתו יש מקום מגורים חלופי, או שיש ברשותם אמצעים כלכליים להשיג מקום מגורים חלופי, ובמידה ולא, כי הועמד לרשותם מקום מגורים חלופי.

 

85.00 ₪
סוג עבודה:
מטלה קטנה
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
משפטים
שנת הגשה:
2017
מספר מילים:
1380
היקף עמודים:
3
מספר מקורות:
10
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.