ההחלטה על בטלות תעודת המחלה הגורפת לפיה אדם בריא השוהה בבידוד לא יקבל תשלום בגין ימי הבידוד לפי חוק דמי מחלה

מזהה: 5960
מאמר חם

 

הפורמליזם המשפטי:

סברה מקובלת היא כי קיים קשר ניגודי בין פורמליזם לערכים, במאמרו של דניאל פרידמן, מבטא המחבר את הניגודיות לכאורה שיש בין הגישה הפורמליסטית בה מצופה מהשופט לפרש חוקים באופן דייקני המסמל אטימות וקשיחות, במקרה שלפנינו נקטו שופטי בית המשפט העליון בגישה פורמליסטית כמעט טהורה כשהגיעו להחלטה פה אחד לבטל את תעודת המחלה הגורפת שנתן משרד הבריאות לשוהים בבידוד ללא תסמיני נגיף הקורונה, בעקבות הימצאותם בקרב חולה קורונה מאומת.

"אך כאמור אקטיביזם שיפוטי עשוי להשתקף בשורה ארוכה של תחומים, לרבות בתחום הרחב של פרשנות, בין שמדובר בפרשנות חוקים, תקנות, צווים, חוזים או צוואות, הכלל היסודי הוא שכאשר הטקסט הוא ברור, אין לשופט כרגיל כל שיקול דעת, ועליו ליישם אותו כמות שהוא"[1]

בהתאם לאמור לעיל, הכלל הוא כי במצב שהחוק כתוב באופן ברור, אין לשופט שיקול דעת, האם כך הדבר במקרה שלפנינו? או שבחירת השופטים להסתכל על לשון החוק בגישה פורמליסטית טהורה יצרה מצב שההכרעה מוטה לטובת המעסיקים?

"בהקשר זה, מפרטים העותרים וטוענים כי עובד "חולה" לעניינו של חוק דמי מחלה, הוא עובד שסובל ממחלה קונקרטית כלשהי, כמשמעה באותו חוק. חוק דמי מחלה מגדיר "מחלה" כ"אי כשרו הזמני או הקבוע של העובד לבצע עבודתו, הנובע, על פי ממצאים רפואיים, ממצב בריאות לקוי" (ראו סעיף 1 לחוק). יתרה מכך: החוק מקנה זכאות לדמי מחלה, בהתאם לתנאיו, רק לעובד "שנעדר מעבודתו עקב מחלה""[2] ובכך מצודדים בגישת הפורמליזם.

 

135.00 ₪
סוג עבודה:
סקירת ספרות
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
דיני עבודה | משפטים
שנת הגשה:
2020
מספר מילים:
2154
היקף עמודים:
5
מספר מקורות:
10
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.