פסק הדין:
ת"א 15951-10-10 (שלום י-ם) ר.ג נ' ביטוח ישיר די איי חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 21.2.2013).
מצב ההליכים:
זהו הליך אזרחי בבית משפט השלום בירושלים, כאשר החלטה זו היא החלטה על בקשת התובעת בפרסום שמה ופרטים מזהים שלה.
העובדות:
התובעת הותקפה על ידי כלבם של הנתבעים 2ו -3 אשר מבוטחים על ידי הנתבעת 1. בעקבות הנשיכה, נותר לתובעת מצלקות בגופה והינה סובלת מתסמונת פוסט טראומטית.
טענות הצדדים:
התובעת טוענת כי בתביעה הנדונה, מועלים עניינים פסיכיאטריים והדיון בנושא הכנות הנפשית שלה עלול לגרום לפגיעה חמורה בפרטיותה. כמו כן, טוענת התובעת, כי לא ביקשה לאסור את הפרסום עצם הגשת התביעה, אלא רק לא לפרסם את שמה ופרטיה המזהים. מאידך, הנתבעים 2 ו-3 טוענים, כי אין כל הצדקה לאיסור פרסום פרטי התביעה, שכן מדובר בתביעה אזרחית. כמו כן, הנתבעים 2 ו-3 טוענים כי התובעת הינה בגירה ועל כן לא מתקיימים תנאי סעיף 70(ד) לחוק בתי המשפט, המאפשר איסור פרסום שמו של אחד הצדדים. התובעת משיבה לטענות הנתבעים 2 ו-3, בכך שטוענת, כי מתקיים החריג לכלל פומביות הדיון, שכן הדיון יהיה כרוך בהגשת תיק הטיפולים הפסיכיאטרי של התובעת,הכולל נושאים הנוגעים למצבה הנפשי והמשפחתי.
ההלכה:
ההלכה הינה, כי על פי סעיף 70(ד) בית המשפט רשאי לאסור כל פרסום בקשר לדיון בבית המשפט, במידה שהוא רואה צורך בכך לשם הגנה על בטחונו של בעל הדין, עד או אדם אחר ששמו הוזכר בדיון או לשם מניעת פגיעה חמורה בפרטיות של אחד מהם.