סיטואציה-מקרה בוחן
במוקד 100 של המשטרה התקבל דיווח על אירוע דקירה. שוטרי הסיור שהגיעו למקום האירוע לא מצאו את החשודים. מאחר וגם הקורבן לא הצליח לזהות בבירור את הדוקר, השוטרים גבו עדות מכלל אנשים שהיו בסביבת האירוע עד שאנשים תיארו קטין בן 15 אשר לכאורה היה מעורב באירוע. השוטרים עצרו את הקטין, והוא נלקח לחקירה בתחנה. בחקירתו טען הקטין כי אינו מעורב בתקיפה, אך העיד כי זיהה בבירור את החשוד ואף נקב בשמו. בעקבות עדותו, נעצר החשוד המרכזי, גבר כבן 28 כאשר בשלב המעצר נמצא במכוניתו סכין אשר לכאורה שימשה אותו בתקיפה.
שתי גישות לאכיפת החוק
לפי פאקר (Packer, 1964), ישנן שתי גישות תיאורטיות קוטביות לאכיפת החוק, "מודל ריסון פשיעה" ו-"מודל של הליך הוגן". לפי מודל ריסון פשיעה דיכוי התנהגות פלילית היא התפקיד החשוב ביותר שיש למערכת אכיפת החוק. לפיכך, המודל שם דגש על צמצום הפשיעה בחברה באמצעות מתן סמכויות רחבות למשטרה ולתביעה, גם אם במחיר מסוים של הפרת זכויות הפרט. רציונל המודל הוא שענישה קפדנית ומהירה על פשעים תועיל ביותר לחברה שכן מפחד מענישה אזרחים יפחדו יותר לבצע פשעים, וגם אם יבצעו פשעים, הם ידוכאו במהרה באמצעות מערכת אכיפת חוק יעילה.
לעומת זאת, "מודל של הליך הוגן" מתמקד בחירויות וזכויות הפרט ותומך בהגבלת סמכויות המשטרה והתביעה למען אכיפת הוגנת. לפי מודל זה הערך העליון הוא הגנה על זכויות הפרט.