1. זיוף עמוק, או "deep fake", היא טכנולוגיה המבוססת על בינה מלאכותית, המאפשרת לבצע זיוף של וידאו, צילומים או אודיו בדרך שנראית כמו המקור. באמצעות טכנולוגיה של זיוף עמוק אפשר ליצור למשל קטע וידאו שבה נראה אדם ידוע אומר דברים שמעולם לא אמר, ו"הושתלו" בפיו באמצעות טכנולוגיית הזיוף העמוק המדמה סיטואציה שבה האדם אכן אמר את הדברים. האפקטיביות הרבה שיש לטכנולוגיית זיוף עמוק היא בשל ההשפעה הרבה שיש למראה עיניים, שהיא יותר מאשר משמע אוזניים בלבד, ולקטעי וידאו יש השפעה רבה על הצופים.
הסכנות הנובעות מהזיוף העמוק הן מגוונות. הזיוף העמוק יוצר סכנה במישור הפוליטי, משום שהוא מאפשר "לשתול" דברים בפיהם של פוליטיקאים המתמודדים לבחירות, למרות שלא אמרו את הדברים.
2. בספר "מרחב פרטי" של פרופ' בירנהק נדונו הגדרות אפשריות שונות למונח הפרטיות. הגדרה אחת היא פרטיות קלאסית, שמתמקדת במקרים קלאסיים שבהם יש מקום לפרטיות, כמו מצב רפואי, חיי מין, שיחות אישיות וכדומה. הגדרה נוספת היא כי הפרטיות היא תלויה בערכים המשתנים בחברה, ובהקשר זה יש הבדל בין אירופה לבין ארה"ב. אפשרות נוספת היא כי בשל הקושי להגדיר את הפרטיות הרי שזאת נעשית על דרך השלילה, כמו שנעשה בסעיף 2 לחוק הגנת הפרטיות המונה בצורה מפורטת את הפעולות שנחשבות לפגיעה בפרטיות.