כל נושא העבודה, חס תחת מעטפת של רשלנות רפואית של רופא מרדים, כאשר שאלת המחקר הנשאלת, הינה האם ראוי להאשים רופא מרדים. בעבודה זו אתייחס הן לפן הרשלני של המקרה, אשר שייך לפקודת הנזיקין והן לפן הפלילי אשר שייך לחוק העונשין.
בעבודה זו אסקור האם ראוי להאשים רופא מרדים בכך שהתרשל בתפקידו, אך טרם אענה על שאלה גדולה זאת, אסביר מיהו הרופא, מה תפקידו כמרדים, הכיצד רופא מרדים יכול להתרשל ואציין זאת לאורך ההיסטוריה כולה. בנוסף, בעבודה זו, אדבר על ההתפתחות החקיקתית ועמדתו של המחוקק ביחס לנושא זה[1], תוך התפתחות הפסיקה לאורך השנים. בחלק שבו אדבר על הפסיקה, אראה את המבחנים שבית המשפט בוחן טרם ההכרעה בנושא וכמובן אראה את הקורלציה לשאר מדינות העולם. ביומה של העבודה, אציין לעניות דעתי, מהו הדין הראוי והאם ראוי להחמיר בסנקציות או לאו.
כולם בעצם יודעים, כי הרדמה נחשבת לחלק בלתי נפרד מניתוחים והליכים רפואיים רבים. על מנת לסבר את האוזן, קיימים שלושה סוגי הרדמה: הראשונה-מקומית, השנייה- אזורית והאחרונה כללית. מטרתם של ההרדמות היא בעצם למנוע מהמטופל כאב בזמן ההליך הרפואי ולאחריו. לא זו אף זו, מטרתם היא גם למנוע תזוזה בזמן הניתוח ואף להרפות את שרירים כדי לאפשר למנתח לחתוך אותם. הליך ההרדמה מתבצע באמצעות מתן תרופות נרקוטיות, היפנוזה רפואית או דיקור, הגורמים לערפול חושים וחוסר הכרה.
תוכן עניינים
מבוא
השאלה המשפטית- האם ראוי להאשים רופא מרדים בפלילי שהתרשל בתפקידו
רקע כללי אודות רופא מרדים
סוגי ההרדמות
מיהו רופא מרדים
התפתחות החקיקה ועמדת המחוקק
התפתחות הפסיקה לאורך השנים
בחינת המחדל
מבחני בית המשפט טרם ההכרעה
הדין המשווה
ארה"ב
קנדה
סיכום ודיון
ביבליוגרפיה