בשנים האחרונות הטכנולוגיה מתפשטת ומשולבת בחיי היום יום של התלמידים והמורים (Uluc, 2012) . הטכנולוגיה היא כלי חינוכי מקלה, כאשר מורים ותלמידים נהנים ממנו. עם הזמן הטכנולוגיה נכנסה בהיקף רחב במערכת החינוך והשימוש בטכנולוגיה בכיתה משום שהוראה מבוססת טכנולוגיה יכולה לתרום רבות לאיכות ההוראה והלמידה (Uluc, 2012). בשנים האחרונות חל גידול בביקוש הצרכני לטכנולוגיות מגע הכוללות סמארטפונים ומכשירי טאבלט (Uluc, 2012).
הכלים הטכנולוגיים כמו : מחשבים, טלפונים חכמים, טבלטים, מדפסת תלת ממדית, ולוח חכם, נהפכו חלק בלתי נפרד מהעשייה החינוכית בעיקר בהטמעת הלמידה המשמעותית , כאשר כלים האלה מספקים ומשרתים את אסטרטגיות ההוראה המשמעותית ובצורה עקיפה מהווים הזדמנות רבת עוצמה ללמוד שפה זרה ובעיקר האנגלית, מורים ותלמידים משתמשים בכלים לפיתוח מיומנויות שפה , כתיבה וקריאה ומאפשרת לתלמידים לשפר את כישורי השפה השנייה שלהם.
מטרת המחקר הנוכחי היא לבחון את השפעת שילוב האפליקציה הלימודית הנקראת "Osmo " דרך האייפד על הישגי התלמידים . ה- OSMO הוא אפליקציה מיוחדת פותחה על ידי חברת Tangible play , הייחודיות של אפליקציה זו היא העובדה שהיא מהווה מערכת המשתמשת בעמדה ומראה על מנת לאפשר למצלמה הקדמית של האייפד או האיפון לזהות ולעקוב אחר אובייקטים במרחב הפיזי מול המכשיר .הוא נחשב לכלי לרכישת מיומנויות שפה זרה (אנגלית) המאפשר לתלמידים לפתח מגוון של פעילויות המובילות לרכישת מיומנויות קריאה, כתיבה ודיבור.