חלק א': ניתוח וניהול קריירה
בחלק זה נערוך ניתוח של המקרה שבחרנו, בדגש על הנושאים: תכנון ומנהיגות בניהול קריירה בעידן של שינויים, ושלבי חיים וקריירה.
מקריאת הריאיון עם אורית למדנו, כי תחומי העניין התעסוקתיים שלה לא היו ברורים לה מלכתחילה, מצב אשר מאפיין צעירים רבים. נראה גם כי בכל שלב בחייה ניסתה להתאים את מקום העבודה שלה כך שיתאים לחייה האישיים באותה תקופה (משפחה, ילד) וכי לא חששה מלבצע שינויים תעסוקתיים כאשר חשה צורך לכך. פעם אחת בחייה, בגיל 35, היא ביצעה שינוי תעסוקתי גם במקום העבודה וגם באופי העשייה, אך משהבינה כי אינה מתחברת ממש לעשייה זו, המשיכה הלאה תוך שהיא לוקחת את הניסיון שצברה ומנסה לחבר אותו לעולם התוכן החדש-ישן שלה.
קריירה של אדם מוגדרת כ"רצף מתפתח של חוויות עבודה של אדם במשך הזמן".[1] אורית, במהלך חייה התעסוקתיים, ביצעה שינויים גם במקומות העבודה שלה וגם פעם אחת בתוכן העשייה שלה, כאשר נכנסה לעסק המשפחתי. בעבר, אנשים יכלו להעריך את הצלחת הקריירה שלהם במושגים של השלבים בהיררכיה להם הגיעו בגיל מסוים באותו מקום עבודה. אך כיום, שינויים חברתיים, כלכליים וטכנולוגיים שינו באופן קיצוני את פני הדברים.[2] משנות ה-80 וה-90, אדם כבר לא קשור רק בארגון אחד או מקצוע אחד, ונוצר הצורך להיות יותר גמיש וחדשני, גם בקרב מעסיקים וגם בקרב מועסקים.