בבחינת שיתופי פעולה שונים בין עיריות שונות, ארגונים ללא מטרות רווח השייכים לקטגוריית הממשל השיתופי, מקומיים או ממשלתיים, לבין עיריות שונות בעולם, נוצרה במהלך השנים מעין מערכת יחסים משולשת שנרקמה בין עיריות לבין עיריות אחרות, עמותות ללא מטרות רווח או גורמים אחרים ממשלתיים שונים, לבין תושבי העיר עצמם.
הממשל השיתופי, בין היתר, עוסק בזיהוי אופי ההתנהלות של עירייה או גורם ממשלתי מסוים מול התושבים והאנשים המקבלים באופן ישיר את השירותים של גורם זה. העמותות והארגונים השייכים לממשל השיתופי יחפשו דרכים לבנות שיתופי פעולה בדרכים חכמות ויעילות עם הרשויות, העיריות או הממשלות הנחשבות כקריטיות לשם הצלחת ביצועיהן מול התושבים, כאשר הממשל השיתופי מודע באופו עמוק לתהליך אותו גורם, או לאופי הארגון הפנימי בו, כולל הבנה של שחיתויות שונות אם יש כאלה, אופי ההליכים הבירוקרטיים בו, והאופן שבו ניתנים השירותים השונים לתושבים.
שחיתות היא גורם יחסית נפוץ שבגללו יש צורך בתיווך הזה, גורם שעלול לעכב את השירותים השונים שמציעה העירייה לתושבים, ואף למנוע מהם להגיע אליהם. לשם כך, נבדוק במחקר את טיב השפעתם של עמותות, שיתופי פעולה של עיריות עם עיריות אחרות, וארגונים נוספים על מצב השחיתות הקיים בחלק מן העיריות, ואת מידת תועלתם לציבור.
תקציר
מבוא
שאלת המחקר
סקירת ספרות
ממשל שיתופי
ההיסטוריה של הממשל השיתופי
יעילות הממשל השיתופי
עיריות בארץ ובעולם
עיריות והממשל השיתופי
השערות המחקר
מודל המחקר
משתני המחקר
שיטת המחקר
אוכלוסיית המחקר
אופן המחקר
כלי המחקר
עיבוד הנתונים
אתיקה
מגבלות המחקר
מחקר עתידי
סיכום ומסקנות
נספחים
ביבליוגרפיה