בעבודה זו אבחן ההבדל ההתנהגותי של היחיד ברשת החברתית מול המציאות ובאלו אופנים זה בא לידי ביטוי במקרה החקר של העבודה, הסרט "הרשת החברתית" ( ((The Social Network. בתרבות הדיגיטלית, השפעתו של האינטרנט על חיי היום יום הולכת ומתחזקת, העשור הראשון של המאה ה -21 הביא עימו טכנולוגיות חדשות של רשתות חברתיות, כגון: פייסבוק, טוויטר, מייספייס ויוטיוב, מדיות חברתיות אלה החלו לשנות את הנוהגים החברתיים, הפוליטיים והאינפורמטיביים של יחידים, קבוצות ומוסדות ברחבי העולם ( (Valler,2015.
כבר בשנות ה-70 נעשה שימוש במחשב כמדיום לצורות שונות של רשתות חברתיות. צבא ארה"ב השתמש ברשתות אלו לקיים אלפי קבוצות דיון באינטרנט ורשימות דיוור אלקטרוניות , השתמשו בו למערכות המשמשות כלוח מודעות וחדרי צ'אט המוקדשים למגוון רחב של נושאים וזהויות חברתיות, הרשתות החברתיות המוקדמות של המחשב היו מערכות שגדלו באופן טבעי בדרך כלל כדרך לניצול תוכנות מסחריות, אקדמיות או מוסדיות אחרות לעומת זאת, טכנולוגיות Web 2.0 שהגיעו בשלב מאוחר יותר התפתחו במיוחד כדי לאפשר תוכן אינטרנטי שנוצר על ידי השיתוף של המשתמשים עצמם, הסטנדרטים החדשים תוכננו במיוחד כדי לרתום את הפוטנציאל שכבר ניכר של הרשתות החברתיות ((Valler,2015.
עבודה זו מורכבת משלושה פרקים. בפרק הראשון אציג את מקרה החקר של העבודה, כלומר הטקסט החזותי, תרבותי אותו אבקש לנתח ביחס לשאלת המחקר של העבודה. הטקסט הנבחר הוא הסרט "הרשת החברתית" , סרט מ-2010 בבימוי של דיוויד פיצ'ר. בפרק זה אתייחס לשלוש סצנות עיקריות ואנתח אותן.
מבוא
פרק א: הצגת מקרה החקר הסרט: "הרשת החברתית"
פרק ב: סקירת ספרות
פרק ג: ניתוח הסרט "הרשת החברתית"
סיכום
מקורות